keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Siskokset

 
Sisaruus on onni, siltä näyttää. Ja onni on saada olla äiti näille ihanille, vaikka se arjen ahdistuksessa aika ajoin tuppaakin hukkumaan kaiken muun alle. Onni on myös omata rakas harrastus, jonka tuloksia lapsetkin arvostavat. Ainakin tässä tapauksessa. Lapset jopa osallistuivat sen verran, että porukalla marssimme Titityyhyn ja esikoinen valitsi itse värit takkiinsa. Nuorempi sai tyytyä niihin, jotka hamstrasin SecretWoolin loppuunmyynnistä viime kevään käsityömessuilla.


Malli/Pattern: Pikkuveli by Suvi Simola
Lanka/Yarn: Cascade 220
Puikot/Needle: 4,5mm ja 4mm

Ilmestyessään ohje ei juuri sykähdyttänyt, mutta riittävän monta hienoa toteutusta nähtyäni en voinut jättää sitä väliin. Ensimmäisenä alkoivat kiinnostaa mallissa käytetyt tekniikat, jotka minulle olivat uusia: i-cordilla huolitellut reunat ja hihojen hunajakennokoristeet. Monivärisyyskin. Neulon harvoin mitään sellaista. Minusta malli on viehättävä nimenomaan poikien takkina, koska se ei ole leimallisesti "poikien vaate", mutta siinä on silti jotain poikamaista. Tekisi mieli sanoa maskuliinista. Vaan minulla kun ei poikia ole oli luotettava siihen että malli toimii tyttärilläkin, ja toimiihan se. Takeissa on 50-lukulaista huolitelluisuutta, joka vetoaa minuun kovasti.

 

Takit ovat saaneet kovasti kehuja - tai takkien ansiosta minä olen saanut nolostuttavan paljon kehuja taitavuudestani. Olen kyllä tunnustanut ettei ansio ole lainkaan minun vaan äärimmäisen hienon ohjeen, jossa pienetkin yksityiskohdat on huomioitu ja käytetyt tekniikat kirjoitettu selkeästi auki. Sellaisesta ohjeesta on nautinto neuloa!

11 kommenttia:

helena kirjoitti...

Upeat takit sisaruksilla! Ja hienosti valitut värit, tyttärelläsi on värisilmää :)

Tess kirjoitti...

Ihanat takit <3 Villapeikon ohjeesta oli toden totta ilo neuloa.

Anna kirjoitti...

Kauniit takit, ota kehut vain kunnialla vastaan! Onhan toki hyvällä ohjeellakin paljon merkitystä, mutta kyllä se vaatii taitoa hyvästä ohjeestakin toteuttaa takit. Ja valita kauniit värit. Niin ja kyllä se on totta, hyvästä ohjeesta on ilo neuloa.

Minna kirjoitti...

Kiitokset helena ja Tess :) Olen kyllä harvinaisen tyytyväinen näihin takkeihin. Johtunee juuri ratkaisevasta avusta suunnitteluvaiheessa ja tuosta ohjeesta, joka oli todella nautinnollista neulottavaa.

Minna kirjoitti...

Anna, ehkä se kehujen vastaanottaminen ei ole vahvimpia puoliani. Pitäisi opetella.

Johku kirjoitti...

Hienot takit ja suloiset lapset =)

Emma kirjoitti...

Kauniita takkeja! Olen samaa mieltä, kun ohje on hyvä niin neulominenkin on helppoa :)

heini kirjoitti...

Niin kauniit takit taas kerran!

Minna kirjoitti...

Kiitos!

Korppiemo kirjoitti...

Löysin jostain toisesta blogista tänne. Ihania neuleita koko blogi täynnä. Ilahduin myös, kun tajusin, että ollaan puistoiltu samaan aikaan (olen Pihlan ja Eevin äiti, jos muistat:) ). Myöhästyneet onnittelut myös uuden tulokkaan johdosta!

Nämä pikkuveli-neuleet pisti heti silmään ja ajattelin meidänkin tytöille koittaa sellaiset tehdä, titityylle lähti jo lankatilaus. Mukava etukäteen kuulla, että ohje on hyvä, ei mene sitten langat ja oma aika hukkaan.

Mukavia talvipäiviä ja neulomisen iloa!

Minna kirjoitti...

Korppiemo, mukava kun löysit tänne. Taidanpa muistaakin sinut. Kiitoksia onnitteluista. Ja tämän ohjeen kanssa ei varmasti mene materiaali eikä aika hukkaan :)