sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Pellavan matkassa


Pellava ei ole pedantin reissaajan matkavaate.

Mutta tykkään siitä yli kaiken! Joten järkeilin (eläköön defenssit!), että kuka sen näkee, onko vaate rypistynyt päällä vai matkalaukussa. Ja pakkasin ihanaiseni mukaan. Luulen, että pellavaan pukeutuminen vaatii joka tapauksessa tietynlaista luonnetta.

Minulle on pellavan ja villan kanssa käynyt samalla tavalla. Lapsuudesta on jäänyt mielikuva niistä hirmuisen hankalahoitoisina ja epäkäytännöllisinä materiaaleina. Nyt en muuhun haluaisi pukeutuakaan. Pellavaa olin oppinut pitämään epäsiistinä ja ryppyisenä, ja pesussakin se kutistuu. Nykyään ryppyisyys on mielestäni kuin pikku bugi nokialaisessa: ominaisuus, ei vika.


Minun mekkoni ja toppini ovat molemmat Noolania. Noolanin vaatteet ovat kotimaista, myös täällä ommeltuja. Materiaaleina käytetään paksua pellavaa, keittovillaa ja ilmeisesti myös kalannahkaa. Lisätietoja voi kurkkia täältä - näyttävät muuten päällä paljon paremmilta kuin hengarissa! Ainakin minuun Noolanin ekologinen perusidea, yksinkertainen muotokieli ja materiaalivalinnat vetoavat. Sekä ajattomuus, jatkuvuus: mallisto ei vaihdu joka sesongissa. Mikä on hyvä, koska haavelistani pitenee vuosi vuodelta.

8 kommenttia:

MINNA kirjoitti...

Kauniit mekot. Mä tykkään myös pellavasta. Kangas on vilpoisaa ja elävä pinta tuo mukavaa efektiä vaikkapa vaatteisiin. Sisustustekstiileissäkin pellava on kaunis.

heini kirjoitti...

Pellavassa on sitä jotain. Kaunis mekko.

Kati kirjoitti...

Pellava on yksi munkin suosikkimateriaaleistani. Ja pllavanhan oikeasti kuuluu olla riittävän ryppyistä vaatetuksessa. ;) Se tosiaankin on ominaisuus, ei ongelma... Kauniita vaatteita tuolla Noolanilla.

Minna kirjoitti...

Minna, näin juuri. Pellava on myös lämmintä, vaikka on vilpoisaa. Hihaton pellavamekko tai toppi ja ohut villatakki päälle. Ei palele eikä ole liian kuuma.

Heini, mekko on ihana. Haaveena olis joskus toinenkin, tummanharmaana. Sit ei juuri muuta tarvitsisikaan :) (varmaan niin...)

Kati, mulle oli pitkään mielikuva (ehkä äidiltä peritty?) että pellava on rumaa ja hankalaa, kun täytyy jatkuvasti silittää ja päällä se rypistyy kuitenkin heti. Mutta nykyään tosiaan tuumin että niinhän sen pitääkin!

Maikki kirjoitti...

Minusta päällä rypistynyt pellavavaate on kauniin näköinen :).

Minna kirjoitti...

Maikki, jo vain!

Zelda kirjoitti...

Turmiollinen linkki tuo, mutta ah niin ihana! Pellavasta minäkin pidän ja hankkisin lisääkin sitä jos vain olisi paksumpi lompuuki;)

Minna kirjoitti...

Zelda, huonosti voi käydä kun näihin haksahtaa. Toisaalta mulle on käynyt niin, että vaikka noolan-toivelista pitenee, kaikesta muusta se lyhenee. Ei oikeastaan kovinkaan paha juttu :)