perjantai 27. huhtikuuta 2012

Muija rasiassa


Ostin viime syksynä ihanan muija -kuosisen mekon (vilahtaa ainakin täällä),  josta tuli varmaan talven käytetyin vaate. Tänään pistäydyin vanhan tavaran liikkeessä, ja siellä hyllyssä odotti tällainen: muijaa pienen rasian koristuksena. Erityisen edullinen se ei varmaankaan ollut, mutta halusin sen.


En tullut kysyneeksi kuinka vanha rasia on, tarkistin vain että se on pienestä kulumasta huolimatta käyttökelpoinen ja isännän seulan läpäisevä. Mutta ei tuota tekstiä ei taida enää monessakaan tuotteessa nykypäivänä lukea, tai ainakaan se ei tarkoita juuri mitään (tarkoittiko aiemminkaan?). Mikä on sääli.  


Mitään erityistä käyttötarkoitusta tällaiselle aarteelle en heti keksi. Riittäköön, että tykkään siitä. Alkajaisiksi jemmasin sinne tyttöjen prinsessakeksit.

7 kommenttia:

heini kirjoitti...

Otsikkosi oli niin kiehtova että piti heti tulla katsomaan mitä täällä tapahtuu. Kiva rasia! Mulla on joku vastaava rasia tyhjillään tällä hetkellä. Pitäis muistaa siirtää sinne jotain niin siitähän se käyttö sitten lähtisi. Voisin alkaa pitää siellä vaikka raakaruokosokeria.

Emma kirjoitti...

Mainio löytö! Muija on aina ihana, mie sain just mummoltani kymmenien vuosien takaisesta ruskeasta muijakankaasta ommellun käsityöpussin :) Noita purkkeja olen myös etsiskellyt, huonolla menestyksellä.

Minna kirjoitti...

Heini, mulla on ongelmana ajelehtiva sälä, ja toisaalta tyhjät astiat joihin ei "mahdu" mitään. Vaikka kivemman näköisiä nuo pöydillä on kuin se irtosälä.

Emma, tuollaiset "perinnöt" ovat ihania! Meillä on lähes kaikki sellainen jäänyt matkan varrelle, mikä on kyllä aika harmi. Mutta ymmärrettävää muuttoliikkeessä olevalle kaupunkilaiselle.

Merde kirjoitti...

Kerran asioin Marimekossa. Eräs vanhempi rouva kysyi minulta, että onko epäkohteliasta ostaa lahjaksi muija-käsipyyhkeitä, loukkaantuuko saaja. Sanoin, että ei lainkaan. Rouva varmisti vielä myyjän mielipiteen ennen ostamista. Aivan kuin noita purkkeja olisi taas saatavilla?

Minna kirjoitti...

Mertsu, miksi ihmeessä siitä loukkaantuisi? Tai ehkä se on jokin sukupolvikysymys. Ja juu, kyllä minunkin mielestäni noita purkkeja on ollut ihan uutukaisena kaupoissa nyt kun kuosikin tuli uudelleen. Nyt keväällä olen niitä vähän katsellutkin, mutta ei missään olekaan ollut. Ennenkuin nyt :)

Tess kirjoitti...

Oikea löytö tuo purnukka ja eikös tuo ole mitä täydellisin täyte purkille ;D

Minna kirjoitti...

Tess, juu juu, herkut on hyvä täyte aina ja mille tahansa!

Jatkokommenttina tuohon purkkien saatavuuteen, tänään sitten osui silmiini pöydällinen musta-hopean värisiä purkkeja liikkeessä, jossa en aiemmin ollut käynyt. Niiden pohjassa ei tosin lue "made in Finland", mikä hykerryttää minua aina vaan. Ja kiitos kaikkien defenssien, musta-hopea purkki ei miellytä minua yhtä paljon kuin tämä omani :)