sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Kakarankasvattaja


Eräänä päivänä matkalla päiväkodista kotiin esikoinen kertoi lukeneensa päiväkodissa kakarankasvattajan käsikirjaa. Siinä annettiin neuvoja kaikille kakarankasvattajille. "Siinä oli sellainen lappu jossa sanottiin että 'lue tämä kirja ennenkuin hankit kakaroita'." Huomautin, että minä en ole lukenut, vaikka minulla on jo kolme kakaraa. "Mut onneks me ollaan ihan kilttejä kakaroita", kuului takapenkiltä.

Ja tässä vielä kerran kakarankasvattajan uusi sininen kevätsetti. Kaupan valossa samalta näyttäneet siniset eivät aivan mätsääkään luonnossa, mutta ei se niin tarkkaa ole. Pipa mätsää kuitenkin lasten pipojen kanssa, mikä minua joskus hieman nolottaa huolimatta siitä, että myssy on oikeasti kiva.


Kakarankasvattaja neuloi myös toisen kevätpipon. Oikeastaan halusin testata uutta lankaa, ja valitsin tutun mallin eliminoidakseni muuttuvat tekijät. Ajattelin myös, että tällainen myssy ei ainakaan jäisi käyttämättä. Eikä varmasti jääkään.


Lanka on Rowanin Wool-Cottonia. Väri on kaunis totinen harmaa, ja näyttää siinä olevan muitakin kelvollisia värejä. Kuitusekoitteen funktio taas ei oikein minulle aukene: en juuri pidä puuvillasta, ja näissä sekotteissa se mielestäni yleensä vain pilaa hyvän villan. Rowanin puuvilla/villa oli kuitenkin positiivinen yllätys. Puuvilla kyllä tekee neuloksesta letkeän, mutta päässä myssy on silti riittävän jämäkän tuntuinen. Neulominen ei kyllä ollut erityisen nautinnollista. Puuvillalle ominaisesti lanka ei juurikaan jousta, joten käsialan pitäminen vaatii tarkkuutta. Ainakin minulla tuli helposti löysiä raitoja väliin erityisesti nurjilla kerroksilla. Lopputulos on kuitenkin sen verran kiva, että voisi tästä ehkä neuloa jotain isompaakin. Ehkä se sopisi hyvin johonkin laskeutuvaan neuletakkiin, esimerkiksi tähän.  

9 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Kakarankasvattaja on neulonut kivoja juttuja. :) Olen kuullut muiltakin hyvää tuosta WoolCottonista, mutta en ole vielä uskaltautunut itse kokeilemaan, tyyris hinta pistää vähän kapuloita rattaisiin ainakin jonkin isomman työn osalta.

heini kirjoitti...

Ihana tuo luksuslankahuivisi ja piposi. Ja muuten hirmu kiva kuva susta tuo naamakuva. Huomaan että uudessa kodissa on portaat, yläkertakin ilmeisesti?

Minna kirjoitti...

Tiina, kiitos! Rowanin langat ovat kaikki minusta aika tyyriitä isompiin neulomuksiin. Mutta ehkä joskus :)

Heini, kiitos sinullekin. Kyllä, yläkerta löytyy. Hieman vaatii totuttelua ja tilankäyttö opetteluttaa, mutta on tässä hyvätkin puolensa, vaikka pienten kanssa yksitasoratkaisu tuntuisi parhaalta. Kaikkiaan tykkään kyllä tästä uudesta asunnosta kovasti!

Emma kirjoitti...

WoolCotton on kyllä ihan loistava lanka, lämmittää kuin villa mutta ei kutita yhtään! Miulla on siitä kauluri ja myös pipoja olen langasta neulonut. Varoitus, se huopuu pesukoneessa!

Heli kirjoitti...

minkä mallin mukaan harmaa pipo siis on tehty? näyttää tosi hyvältä. ajattelen vain, kun jos tätä takatalvea yhtään jatkuu, niin myös mä tarttisin uuden pipon...

Minna kirjoitti...

Kiitos Emma varoituksesta. Vyötteen mukaan lanka kestää konepesun, ja olisin siihen kyllä luottanut.

Heli, harmaa pipo on 'rikke', ilmaisohje ja yksi tämän talven suosikeista. Teinpäs kardinaalimokan kun en edes maininnut mallia. Itselle niin tuttu juttu ettei tullut edes mieleen.

ArualMaria kirjoitti...

Nätti pipo! Mä haluaisin myös kokeilla tuota wool-cottonia, se tuntuu niin ihanan pehmoiselta.

Minna kirjoitti...

Kiitos! Yllättävän hyvä lanka, suosittelen kokeilemaan :)

Unknown kirjoitti...

Nätti pipo :) Tuota lankaa voisin itsekin kokeilla, olis varmaan passeli monenlaisiin neuleisiin.