torstai 7. huhtikuuta 2011

Offset Wraplan


Malli/Pattern: Offset Wraplan by Sara Morris
Lanka/Yarn: BC Garn Semilla Fino
Puikot/Needles: 3,5mm

Sanotaan, ettei määrä korvaa laatua. Mutta yritäpä saada tällaisesta pötköttävästä mötkäleestä havainnollisia neulekuvia! Joten tyytyminen on nyt siihen määrään. Sitäpaitsi minä kuvaan mielelläni häntä, maailman kauneinta. 

Vauvat kasvavat niin nopeasti ulos vanhoista villatakeistaan. Ja bodeista, potkareista ja kaikesta muustakin, tietysti. Joten neuloin uuden takin samasta langasta kuin ensimmäisenkin. Takin koko on 6-9kk, tosin matkan varrella unohdin minkä kokoista olen tekemässä ja taisin lainata osan spekseistä kokoa isommasta. Mikä on ehkä hieman liiottelua reilut viisi kuukautta vanhalle. Kasvunvaraa tuli kuitenkin ihan sopivasti, ja takki on nytkin käyttökelpoinen. Lankaa kului hieman yli kerä (50g) molempia värejä. Jouduin purkamaan pienimmän vauvalle neulomani myssyn, jotta sain toiseen hihaan viimeisen punaisen raidan.

Mitäs muuta tästä vielä sanoisi...? Olen törmännyt malliin ravelryssä ennenkin, mutta vasta tämä mustan lampaksen versio kolahti riittävästi. Takissa on paljon elementtejä, joista en ole aiemmin välittänyt, mutta jotka ovat alkaneet kiehtoa viime aikoina:  kietaistavuus, epäsymmetrinen nappilista, leveähköjä raitoja.

5 kommenttia:

Henna kirjoitti...

Tosi kaunis villatakki. Tuo lanka on mulle ihan uuden "merkkistä". Täälläkin villatakit alkaa olla pieniä, joten pitääpä miettiä tuotakin vaihtoehtoa:)

Emma kirjoitti...

Tosi kiva takki, ja mainiota pötkyläkuvia :)

Anna kirjoitti...

Pötkylät on mainioita :)Mäkin ihastuin tuohon malliin Maijun version nähtyäni. Sunkin versio on kaunis. Tykkään tuosta väriyhdistelmästä.

Minna kirjoitti...

Kivitasku, kiitos. Semilla on kyllä ihan kokeilemisen arvoinen lanka: ohuehkoa näin kesää vasten, ja uskomattoman pehmoista vauvan neuleita ajatellen.

Emma, kiitos pötkylänkin puolesta :)

Anna, tykkään myös noista väreistä. Ehdinkin neuloa toisella yhdistelmällä hihoja vaille valmiin version ennenkuin muutin mieleni. Tuplatyö, mutta lopputulos on sen arvoinen.

vilppumaan erika kirjoitti...

Tätäkin piti vielä tulla kehaisemaan :) Mun täytyy sanoa, että suosikeissa on ravelryssa mutta vasta tää sun versio vakuutti minut :) Mä saan täältä nyt ihan liikaa inspiraatiota, ei vaan ehdi millään kaikkea tekemään, minkä haluaisi!

ps. Pötkylä on kuvaamisen arvoinen!