perjantai 24. joulukuuta 2010

Toivotus hyvän joulun
Oli hyvä jouluaatto. Aamulla lastenohjelmia ja kuusenkoristelua, päivällä kaunis - mutta kylmä! - pakkaskeli. Veimme kynttilän hautausmaalle. Saunoimme vastan kera. Saimme hyviä lahjoja. Itse olin tänä vuonna huono lahjanantaja. Kysykää vaikka puolisoltani. En vain keksinyt. Enkä jaksanut, enkä ehtinyt. Osan lahjoista unohdin jopa paketoida saajilleen. Tietysti paha hormonihumala vaivaa vielä, vaan silti harmittaa. Mutta tulee joulu ensi vuonnakin. Ja sitä seuraavana. Ehkä minusta kovalla harjoittelulla vielä sukeutuu tarkkanäköinen lahjanantaja ja ehtoisa emäntä. (Kaipa sarkasmi on sallittua, jos se kuitenkin on ihan hyväntahtoista?)  

Joulukuusi on aika bling-bling. Askartelin siihen niitä enkeleitä. Toisesta tuli aika överifeministi tyyppi. Ihan vahingossa. Tyypillistä minulle. Lapsenkasvoinen näyttää isopäiseltä avaruuskävelijältä. Mutta oli mukava tehdä. Keskittymistä vaativa ja pääasiassa tarkoitukseton näpertäminen taitaa sopia olotilaani juuri nyt. Joka muuten jatkunee vuoden päivät, jos vanhat merkit paikkansa pitävät.


Kuuseen ripustettiin myös esikoisen viime vuonna tekemät tähdet. Pidän näistä enemmän kuin ostetuista koristeista. Tekisiköhän joku meistä ensi vuonna itse latvatähden? Lapsena meillä oli sellainen itsetehty, kun eräänä aattona huomasimme tähden murskaantuneen koristelaatikossa. Isä leikkasi sen pahvista, koristeli seimenkuvalla ja hopeanauhalla ja teki kiinnitysmekanismin vessapaperirullasta. Sitä varjeltiin tarkoin, koska pidimme siitä.


Hän on kasvanut melkein puolitoista kuukautta. Juhlavaatteena mekko, jossa minä olen juhlinut omat ristiäiseni.

Hyvää ja kaunista joulua kaikille!

1 kommentti:

Heli kirjoitti...

maailman söpöimpiä joulukoristeita! ihastus.