lauantai 1. toukokuuta 2010

Päätöntä touhua


Malli/Pattern: Twenty Ten Cardigan by Veera Välimäki  
Lanka/Yarn: Spud & Chloë Sweater
Puikot/Needles: 5mm

Jotkut projektit osoittautuvat hankaliksi mitä omituisimmissa suhteissa. Tämä malli oli ihana ja joutuisa neulottava, mutta valokuvaaminen tuntui liki mahdottomalta. Niinpä olen ehtinyt käyttää tätä jo hyvän tovin ennen kuin blogiin saakka päätyi tällainen päätön kuva. Sanottakoon vain että mallia voin suositella neulottavaksi. Erityisesti lyhennetyin kerroksin toteutetut hihat olivat minusta varsin viehättävät! Mietinkin, voisiko ideaa soveltaa johonkin toiseen (ehkä pitkähihaiseenkin, toimisikohan se sellaisessa?) malliin.  

Lanka, uusi tuttavuus, on peräisin Titityyltä. Se on paksuhkoa villan ja puuvillan sekoitusta. Ajattelin, että paksusta langasta neulottu lyhythihainen neule olisi käyttökelpoisempi, jos lanka ei olisi superlämmintä materiaalia. Valitettavasti puuvilla tekee valmiista neuleesta hieman löpsön. (Siitä syystä en hirveästi pidä puuvillalangoista yleensäkään.) Lanka tuntui myös hieman nyppyyntyvän helmaosasta jo neuloessa, mutta lienen onnistunut vanuttamaan neuletta sylissäni melko tavalla, sillä melko ahkerasta käytöstä huolimatta nyppyä ole syntynyt lisää. Väristä, tuosta omituisesta vihertävästä mudanruskeasta, tykkään kovasti! Vaikka sinänsä se on aika ruma väri. Joskus omituiset asiat viehättävät. 

Kuten kuvasta näkyy, nappilistan joustinneule vetäytyy hieman kokoon ja luo sellaisen vaikutelman kuin neule ei ulottuisi kunnolla kiinni, vaikka itse asiassa se on hieman väljäkin. En ole kuitenkaan jaksanut ruveta miettimään tekisinkö sille jotakin, sillä en ole varma neuleen pitkäikäisyydestä. Hieman vierastan niin lyhyitä hihoja kuin tuota vinoa nappilistaakin käytössä. Olenkin miettinyt, pitäisi heittäytyä omaksi tylsäksi itsekseen ja toteuttaa malli uudelleen, suoralla nappilistalla ja pitkillä hihoilla. Tarvetta sellaiselle neuleelle olisi ja lankakin on valmiina. Ja saisi kokeilla niitä hihoja.

3 kommenttia:

heini kirjoitti...

Kiva kun oot palannu linjoille. Mietinkin että olettekohan vatsatautikierteessä tms. Tuolla neuleella on varmasti paljon käyttöä. Itse tykkäisin. Saa alle perustrikoon ja mahakin jäisi vähän piiloon :). Hihat mustakin tosi kivat ja väri.

Näppi kirjoitti...

Kiva neule. Mä en varmaan kyllä tekis tuolle nappilistalle mittään, tuo neule on sen mallinen että se vois lörpöttää ja vettää nappilistaa jokatappuksessa vähän vinnoon vaikka sitä korjailiski. Tai ainaki luulen niin...

Minna kirjoitti...

Heini, noin minäkin ajattelin, mutta käytettyäni jonkin aikaa en sitten kuitenkaan tiedä. Ehkä sitä pitää vaan totutella :)

Näppi, luulenpa että tuo saa nyt kelvata tuollaisenaan. Ei se nappilista häiritse, ainakaan paljon.