sunnuntai 11. lokakuuta 2009

Sunnuntaikävelyllä IKäytiin koko perheen voimin. Maa oli osittain kuurassa ja aurinko paistoi. Kuopus nukahti liinakyytiin. Patistin miehen kuvaamaan muutamaa valmistunutta.

Malli/Pattern: Norwegian sweet baby cap (ravelry link)
Lanka/Yarn: Rowan felted tweed (avocado ja clover)
Puikot/Needles: 3,5mm ja 4mmNeuloin molemmille taas tällaiset myssyt. Löysin mallin viime talvena, ja taisinpa aloittaa bloginkin juuri niillä. Mutta kertaus on opintojen äiti ja hyvää kannattaa hehkuttaa! Malli on nimittäin ihan unelma, yksinkertaisuudessaan kaunis, suojaa hyvin ja mikä parasta, istuu lapsen päähän. Ehdin jo neuloa esikoiselle pipon, joka ei leikkipuistokäytössä oikein ole vakuuttanut. En ole sitä jaksanut edes kuvata, mietin purkaisko pois vai mitä tekis. Ei se varmaan käyttöönkään jää nyt, kun on kunnon myssyt olemassa.

Kuopukselle neuloin lisäksi myssyväriset tumput (jotka kuvissa on tietenkin riisuttu).


Toinen hehkutuksen arvoinen seikka on lanka. Ihanalta se näytti jo kerällä, mutta neulottuna pistää suorastaan huokailemaan. Vaikutelma on samanaikaisesti äärettömän herkkä ja silti sopivan arkinen. Neuloessa lanka tuntui hieman harsomaiselta, mutta se saattoi johtua siitäkin, että käytin alareunan ainaoikein -osuutta lukuunottamatta nelosen puikkoja, jotka olivat ehkä hieman liian tuhti valinta tälle langalle. Ensi kerralla pienemmillä, ehkä.

Ostin lankaa kokeeksi muutamaa eri väriä. Esikoinen tosin ei arvostanut valintojani vaan on moneen kertaan moittinut että olisin saanut tehdä hänelle samanvärisen kuin pikkusiskolla. Samanlaisuus on tässä vaiheessa jotenkin tosi tärkeää. Tänään täytyi saada samanlainen jäätelö kuin äidillä, eikä mansikkaa.


8 kommenttia:

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

SInulla on ihanan hyvä tunnelma blogin kuvissa! Täytyy laittaa tämä lapsen myssyn malli "korvan taakse", koska hyvä ystävä saa pian pienokaisen.

Minna kirjoitti...

Kiitos, täytyy välittää kehut eteenpäin tuolle kuvaajalle :) Ja mallia suosittelen kyllä kovasti.

Fanny kirjoitti...

Ihanat myssyt! Ajoittain käy mielessä, että pitäisi pitäisi, pitäisi opetella neulomaan itse muutakin kuin suttuista suoraa, mutta jotenkin se vaan jää. Hienoista rimakauhua, todennäköisesti.

Tuo liina on kyllä upean värinen. Itse värjättykö?

Minna kirjoitti...

Fanny, kannustan opettelemaan, neulominen on aika hauskaa :) Liina on Didymoksen villainen sonne-rot. Värjäys on juttu, joka minun olis viisainta jättää osaavammille...

Fanny kirjoitti...

Ai se on noin hyvän värinen luonnossa?! Vau, ensimmäinen indio, joka mielestäni näyttää todella hyvältä. Tulipa koettua sitten sekin. :D

Kate kirjoitti...

Liinaan minäkin kiinnitin ensimmäisenä huomioni mutta toki tosi kauniita ovat myssytkin.
Nappasin sinut muuten suosikkeihini :)

tiinaf kirjoitti...

Ihanat myssyt lapsukaisilla! Ohjetta olen itsekin kokeillut, mutta tuo lanka jäi sinun myssyissäsi mieleen.

vilppumaan erika kirjoitti...

mulla on tässä työn alla tämä ja kysymys kuuluu: teitkö millä silmukkamäärällä? Aloitin nimittäin työn ja pääsin aika pitkällekin, kun totesin pipon olevan lähinnä omaan isoon päähän sopivampi.. mulla siis sama lanka, kolmosen pyöröt ja 6kk koko eli 121 silmukkaa. Todellinen mysteeri, en löytänyt ravelrystakaan kokemuksia. Ossootko sannoo`?