keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Pupu meni puskaan...


...ja sieltä huutelee. Sellainen on olo ainakin, ei huvita katsoa peiliin saati kameraan. Onnistuu tää bloggaaminen onneksi puskasta päinkin.Malli/Pattern: ylhäältä alas neulottu perustakki
Lanka/Yarn: Noro Silk Garden Lite (2029)
Puikot/Needles: 3,5mm ja 4mm
... ja Ravelryssä

Muksuille taannoin neulomani mystery size -nuttu (joka päätyi pesun jälkeen loppujen lopuksi kuitenkin esikoisen käyttöön) oli kiva ja simppeli, halusin itsellekin. Lanka on ollut jemmassa viime keväästä ja sitä oli tarkoitus tulla raitoja, mutta päätin kuitenkin katsoa millaiseksi se neuloutuu ilman kikkailuja. Kauniiksi. Norossa on kumma hohto, ja värit vaihtuvat ihmeen pehmeästi. Veljeni tosin luonnehti takkia toteamalla että "aika kasari", mutta taidan kuitenkin olla eri mieltä.En ollut varma mihin lanka riittää, ja halusin samanlaisen neuleen kuin tuo lapsen nuttu, joten neuloin ylhäältä alas raglanina. Ilmeisesti ihan peruskauraa, mutta minulle "väärään suuntaan" neulominen on aika uusi juttu. Lähtökohtana siis oli tuo naganasun lastenneule, aloitusmitat lainasin muistaakseni tästä Laura Chaun ohjeesta ja loput neuloin näppituntumalta. Tavoilleni uskollisena kahteen kertaan.Esimmäinen, a-linjainen versio nieli kaiken langan. Levennykset jäivät kuitenkin pussittamaan hassusti kylkien kohdalla ja muutenkin malli tuntui vaativan vähemmän nappeja kuin halusin takkiin laittaa, joten purin kainaloihin saakka ja neuloin uudellen hieman slimmimpänä.
Toisesta versiosta jäi lankaa kerän verran. Siitä syntyi tällainen välipalatyö, calorimetry, vajaan viidenkymmenen gramman päänlämmitin. Ihan jees, mutta luulenpa että tekaisen jossain välissä toisen hieman yksivärisempänä.

7 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Aivan ihanat värit!

Piia kirjoitti...

todella upeat neuleet- WAu

Minna kirjoitti...

Villasukka, langan värit tosiaan kertautuivat syksyisessä heinikossa kauniisti.

piia-h, se on se lanka... :)

Fanny kirjoitti...

Ihanan värinen! Oikein hehkuva ruskatakki, josta tulee hyvä mieli. :)

Inka kirjoitti...

Oi että on kaunis takki! Värit aivan uskomattomat - ihana!

Minna kirjoitti...

Fanny ja Inka, ihan totta. Noron väriyhdistelmät ovat kyllä aivan mielettömiä.

Pau kirjoitti...

*huokaus* mitkä värit! Ja kiva blogi sulla, eksyin tänne ja jatkan lukuilua:)