maanantai 17. lokakuuta 2011

Hiilenmusta


Malli/Pattern: Tricable by Woolly Wormhead
Layunka/Yarn: Cascade 220
Puikot/Needles: 4,5mm

Lupasinhan pipottaa koko perheen. Tähän päähän istuvaa mallia en ole onnistunut keksimään - siis häntähän se ei haittaa, mutta minulla ottaa silmään - joten päätin tehdä överit. Eikä se ollut ollenkaan huono ratkaisu. Tai siis, ei se paremmin toimisi vaikka olisin yrittänyt.


Kyseessä on siis kolmikaapelipipo Bambeanies -kirjasta. Mallit ovat lapsille suunniteltuja, mutta mitäpä siitä. Neuloin tämän muistaakseni suurimman koon mukaan ja puoli numeroa suositeltua suuremmilla puikoilla - vai olisinko lisännyt silmukoita? en muista -. Ja koska ongelmani on tämän pään kanssa ollut pipojen jääminen liian pieneksi, neuloin pienen arpomisen jälkeen vielä yhdet kerrokset. Ei olisi tarvinnut, muttei haitannekaan.  

Kiva neulomus, kun alkuun pääsi. Oikeasti tämä malli oli tehdä minut hulluksi: sen neuloi ihan päivässä, mutta ensin säädin aloituksen kanssa varmaan neljä päivää... Opin sen, että ymmärrän kaavioita paremmin kuin sanallisia ohjeita, ja että miltei mustan langan neulominen palmikoiksi ei ole kivaa. Pipon laella olisi ollut tilaisuus harjoitella silmukointia, mutta halusin valmiin pipon olevan vielä purettavissa jos tarvis, ja tein kolmen puikon päättelyn, jota en sitten jaksanut purkaa silmukoidakseni.  

3 kommenttia:

heini kirjoitti...

Ensimmäistä kuvaa katsellessani mietin että oletko se sinä :) --onko se sittenkin niin että pariskunnat salakavalasti alkavat muistuttaa toisiaan?

Tuo pipo on mun mielestä täydellinen miehellesi.

Minna kirjoitti...

Mustakin pipo on aika täydellinen! Mutta mitä tulee ensimmäiseen ajatukseesi, minun kannaltani se on aika pelottavaa... Tulee mieleen se uuno turhapuro -elokuva, jossa uuno passitti vaimonsa armeijaan puolestaan...

Ehkä sitä tosiaan alkaa muistuttaa toistaan ajan oloon. Kyllä mä ennen pukeuduin naisellisemmin, käytin koruja, meikkasin enemmän jne. Nykyään asennoidun ulkonäkööni suunnilleen yhtä suurpiirteisesti kuin mieskin: Pukeudun lähinnä käytännöllisesti ja mukavasti, en käytä koruja (lapset repii ne) ja meikkaan tasan sen verran kun illalla jaksan pois pestä, eli en.

Ja miehellä tulee olemaan hauskaa, kun se lukee nämä kommentit :)

heini kirjoitti...

:). Ei ei, olet hyvin naisellinen ja juu, käytännöllisyys ennenkaikkea! Täälläkin on koruista luovuttu, kiristävistä farkuista ja vyötäröistä, teräväkärkisistä kengistä, meikistä. Elämän pitää olla mukavaa! :)