maanantai 18. heinäkuuta 2011

Villiksiä

Meillä on kestovaippailtu jokaisen vauvan kanssa. Sisävaippa+villakuori ovat se "meidän juttu", ja pääasiassa käytämme kuorivaippana ehtoja pässinpökkimiä. Villapöksyjä siis. Itse neulottuna tietenkin.


Tähän mennessä kuopuksen on ollut tyytyminen siskon vanhoihin pöksyihin. Ne ovat hieman huonokuntoisia ja oikeastaan liian isojakin, joten inventaarin jälkeen päätin siirtää jäljelle jääneet yökäyttöön (vihreät kuvassa alimpina) ja neuloa muutamat uudet. 


Malli on sekoitus Ullan pöpiä sekä Titityyn ohjetta. Ullan malli istuu mainiosti kaposelle lapselle. Ohje on kuitenkin hahtuvalle, joten lainasin silmukkamäärät toisaalta. Ja koristelin välillä vähäsen.


Lankana vanha tuttu Cascade, 220:tä sekä ekovillaa (tässä raidoitettuna). Pidän merinosta vaippakäytössä hahtuvaa enemmän, koska se ei nukkaannut yhtä pahasti. Eikä myöskään katkea neulottaessa, mikä on ihan hyödyllistä, kun pienet kädet saattavat napata neuleeseen kiinni koska tahansa. Osan langoista kaivelin varaston pohjilta, mutta olinpa niinkin höpsö että hain punaista lankaa ihan varsikseen, koska...
   

...halusin hieman huvitella. Kärpässienipöksyihin kokeilin neulahuovutusta. Neuloin levennykset myös eri tavalla, jotta pöksyistä tuli pyöreämmän malliset. Idea miellyttää, mutta toteutus kaipaa hiukka hiomista.

5 kommenttia:

Altocumulus kirjoitti...

Voi kun kauniita villiksiä! Meillä oli kans villikset se juttu, sisus päivisin harsoa, öisin sisätäyttöjä.

Salla kirjoitti...

Ihania! Noi kärpässienipöksyt on aivan supersöpöt! :D Meillä mentiin viime kesän helteet oikeastaan kokonaan sisävaipan ja pienten rimpsuvillisten (http://aijaa.com/v.php?i=007038335089.jpg) kanssa. Ootko sä tuollaisia tehnyt? Malli taisi olla Curly Purlyn.

(Jatkokysymys: Oisko teillä noille käyttöä? Meillä niille ei ole enää käyttöä.)

Kate kirjoitti...

Ihania, villikset olivat myös ne meidän juttu :)

Minna kirjoitti...

Yllättävää, että neulovat ihmiset tykkäävät villakuorista ;) Ja ihan oikeastikin kiva. Monet tuntuvat pitävän niitä kauhean hankalina systeemeinä.

Salla, enpä ole tuohon ohjeeseen törmännyt, mutta näyttää kivalta. Ja juu, saattaisi noille ollakin käyttöä. Laitanpa sulle viestiä kunhan ehdin.

ArualMaria kirjoitti...

Kivoja pöksyjä, nuo kärpässienihousut ovat kyllä hauskat!