keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Arpajaiset

Blogeissa on näemmä tapana järjestää arvontoja silloin tällöin. Esimerkiksi blogin vuosipäivänä. Tämä blogi on ehtinyt ohittaa vuosipäivän ja toisenkin arpomatta, mutta ei me tätä päivää parempaa syytä arpajaisiin tarvitakaan. Jaossa on kolmen sukkaparin verran lankaa. Ja tietysti oma lehmä ojassa: Tarvitsen vinkkejä sytomyssyn neulomiseen. Lankasuosituksia, hyväksi havaittuja malleja, mitä tahansa muuta huomioon otettavaa tai aiheeseen liittyvää. Arvontaan voi osallistua ilmottautumalla kommenttiboksissa, myssykommentista saa kaksi arpaa. Kommentissaan voi myös kertoa ensisijaisen palkintotoiveensa. Äitienpäivän eli ensi sunnuntain iltana laitetaan onnetar töihin. Arpaonnea!

20 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Ihania lankoja kaikki (eli mul kelpaa mikä vaan, jos onni potkis)!
Syto-myssyjä neuloin itse Rinsessa-myssyn (Ullasta) ohjeella, puuvillalangasta. Puuvillalangassahan sais olla joustava, mutta venähtämätön mallineule. Vaikea ehdottaa sen suorempaan mitään mallia, kun lankavalinanstasi en tiedä. Se hyvä puoli noissa Syto-myssyissä on, ettei tarvitse tietyn kokoista tehdä, mikä mulla on suoraan saajan päähän sopivissa myssyissä mulla ongelmana. Syto-myssyihin on tärkeää laittaa koko ja pesuohjemerkintä ompelemalla lappu myssyyn (ei neulalla). Eiköhän muilta lukijoilta tule paljon hyviä vinkkejä. Ja "myssy-äidin" blogista varmaankin löytyy vastaus kaikkiin kysymyksiin. http://lankapirtin.blogspot.com/

Kytsätär kirjoitti...

Hyviä syto-myssy ohjeita/ löytyy seijasiskon blogista.
Mä tykkään ylimmästä ja alimmasta langasta eniten.

Altocumulus kirjoitti...

TiiQ on sompaillut mitä ihanimpia myssyjä niin Ullaan kuin omaan blogiinkin jakoon. Ravelrystä löydät Tiiq:n ainakin, jos ei muuten ole tuttu.

Johku kirjoitti...

Minä en osaa muuta myssyä ehdottaa kuin Wurm:n Ravelrystä. Arvontaan osallistun kuitenkin =)

Emma kirjoitti...

Jes, arpajaiset on hauskoja, oli niiden syy sitten mikä tahansa :P Jos sattuisin voittamaan niin shibui ja noro ois ihanimmat, niitä en oo vielä päässyt kokeilemaan.

Olen ymmärtänyt, että monet tykkää ettei syto-myssyt saisi olla liian reikäisiä/harvoja, jottei päänahka sieltä paistaisi tai ettei pää palelisi.

Kate kirjoitti...

Minäkin osallistun arpajaisiin mutta mitään vinkkejä en myssyihin liittyen osaa kyllä sanoa.

Tiina kirjoitti...

En ole vielä itse saanut ainuttakaan syomyssyä valmiiksi asti, joten en taida olla hyvä neuvomaan. :D Osallistuisin kuitenkin lanka-arpomisiin, tietty!

Marla kirjoitti...

Puuvillalankaa sen ainakin pitäis olla- pipomallejahan on netissä satoja, ei muuta kuin valkkaamaan =)
Kaikki arvottavat langat on ihania ja mulle uusia tuttavuuksia, että mikä vaan siis kelpaa!

Johanna kirjoitti...

Syksyllä olisi ollut Kuokkalan kirkossa ohjaustakin pipojen virkkaamiseen....
itse en oli vielä kokeillut, mutta
Ohjeita myssyihin löytyy mm. osoitteista
seijasisko.vuodatus.net/
lankapirtin.blogspot.com/
blogit.demari.fi/leenaruotonen/
lankapirtin.blogspot.com/2010/02/virkattu-myssy.html
lankapirtin.blogspot.com/2010/01/sytomyssy-neuloen.html
seijasisko.vuodatus.net/blog/2332965/sytomyssyuutisia-ja-virkattu-kukkaohje/

Femma kirjoitti...

noro näyttää ihanalta!
myssystä en tiiä mittää.. :/

Neili kirjoitti...

Kaikki langat ovat kauniita.
Edellisten lisäksi s-myssyistä; niitä voi tehdä miestenkin päähän sopiviksi eli hiukan tummemmista langoista. Ja lapsille sitten väriä.

whiteandblue kirjoitti...

Ihania lankoja, olisin onnelinen mistä tahansa, jos tärppää! Sytomyssylinkit taisivat jo noissa yllä olevissa kommenteissa tulla. Seijasisko on noita ohjeita kerännyt. Tärkeää on suosia mahdollisimman kutiamattomia luonnonmateriaaleja.

t. Niina

Aikku kirjoitti...

Ohjelinkkejä onkin tuossa tullutkin, mutta minunkin mielestäni on tärkeää kutoa kutiamattomasta langasta. Pehmeää "vauvalankaa" sen olla pitää.

Noro on kiva, vaikka tuo mieleen noroviruksen, joka ei taas ole niin kiva juttu.

vilppumaan erika kirjoitti...

Mulla ei oo noiden aiemmin jo mainittujen linkkien lisäksi uutta syto-vinkkiä mutta arvontaan osallistun! Kaikki langat on huippuja :)

Unknown kirjoitti...

Myssyihin pvl-lanka tai pvl-sekoite ja tarpeeksi napakka neulos, ettei heti "lörpähdä". langoista ihanin on Noro...

rusina kirjoitti...

Minäkään en vielä ole saanut ainuttakaan sytomyssyä aikaiseksi. Itse olen miettinyt, että pitkiä lörppäpipoja tuntuu nuorempi (mies)väki suosivan, ehkä myös sytomyssynä kelpaisi, jos on sopivasta kutittamattomasta langasta neulottu?

anskumari kirjoitti...

Minäkin osallistun, lemppari on ylin tai alin.

Anonyymi kirjoitti...

Mie tahtoisin osallistua, vaikken mittään ossaa sanua sytomyssyistä...en oo neulonnu niitä. Mutta jos sattuisin voittamaan, olisin iloinen Norosta :)

-hillanen

Piia kirjoitti...

arvontaan osallistun minäkin :) blogiasi on ilo lukea: ihania neuleita ja "elämänmakuista" juttua. paljon vuosia lisää tällä blogille ;)

sytomyssyjä en ole neulonut ( pitäisi kyllä ottaa tavoitteeksi muutaman tekeminen) mutta kun olen katsellut kuvia niistä mitä ihmiset tehneet välillä miettii että ulkoäköönkin/ lankavalintaan niissä voisi käyttää enempi vaivaa- myssy päässä on aika iso osa omaa persoonaa ja mieluusti saisi olla nättikin eikä kaikki pidä pastellisävyisistä riemunkirjavuuksista. ja kaunis pipomallikin tärkeä. ja varmasti se langan pehmeys eduksi.

sinulle aurinkoista ja mukavaa äitienpäivää :)

piia

outi kirjoitti...

Myssyasiassa en valitettavasti osaa auttaa, mutta arpajaisiin osallistun mielelläni :)

Kiitoksia ihanasta blogista ja hyvää äitienpäivää!!