sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Nyppyjä ja palmikoita


Malli/Pattern: Laurel by Jared Flood
Lanka/Yarn: Cascade 220
Puikot/Needles: 3mm resoriin, muuten 5mm

Olisin halunnut neuloa Side cable hat -pipon, mutta en onnistunut yhyttämään ohjetta. Enkä kiireessä ruvennut tarkemmin selvittelemään, vaan neuloin Laurelin, jonka ohje oli helpommin saatavilla. Laurelista voi suunnittelijan mukaan venyttämällä muokata baskerin, muutoin se toimii pipona. Halusin nimenomaan pipon, mutta baskeri siitä tuli. Littana ja pyöreä. Kuten epäilinkin. Aloitussilmukkamäärä (120 silmukkaa) tuntui hurjalta, ja koitin kompensoida sitä käyttämällä selkeästi pienempiä puikkoja. Siitä huolimatta myssy pyöri päässäni.

Lopulta heitin sen pyykkikoneeseen. Toivoin, ettei siitä ihan nukenhattua tulisi. Ja tällainen tuli. Mies auttoi huovutuksen muotoilussa, ja hänen ideansa oli muotoilla siihen hieman korvallisiakin. Korvaläpät haluaisin vielä selkeämmiksi. Mallina Laurel on kaunis ja kiva neuloa. Floodin ohjeet ovatkin siitä hauskoja, että ne saavat ainakin minut tuntemaan itseni melkein taitavaksi.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nätti on lopputulos! Pitääpä katsastaa tuota ohjetta. =)

Emma kirjoitti...

Suloinen siitä tuli :) Hyvää alkanutta vuotta!

Tuula kirjoitti...

Hieno pipo! :) Jared Floodilla on kyllä tosi kauniita malleja.

Minna kirjoitti...

Riikantekemaa, kiitos! Kannattaa katsastaa, sitä oli aika hauska tehdä.

Emma, hyvää uutta vuotta sinullekin!

Tuula, lisäksi niitä neuloessa tuntee itsensä kovinkin taitavaksi, vaikken oikeasti ole. Mutta hyvin kirjoitettu ohje kompensoi paljon :)