lauantai 16. lokakuuta 2010

Kenkäostoksille lähdössä

Keskustelu kosteutta hylkivien kalvojen ominaisuuksista tuli hieman yllätyksenä. Siitä huolimatta, ettei tuollaisen kovin yllättävää pitäisi olla. Nykyään tuotteistamisen pääpointit tuntuvat olevan käytön vaivattomuudessa. Markkinoita vaivaa myös tekniikkaorientoituneisuus - vanha konsti ei koskaan voi olla parempi kuin pussillinen uusia. Pitkällinen tutkimuskin on turhaa, kun koekaniineina voi käyttää kuluttajia - jotka vielä maksavat täyden hinnan siitä ilosta.

Ja silti jaksan hämmästyä siitä, että markkinat voidaan kyllästää tuotteella, jonka turvallisuus on noinkin kyseenalainen. Ilman, että vaihtoehtoja juurikaan olisi tarjolla. Meidänkin esikoisemme on kävellyt talvensa  goretex-kengissä, joiden ainoana harmina olen pitänyt rumahkoa ulkonäköä. Sekä sitä, etteivät kengät oikein sovellu käytettäviksi villasukkien kanssa, joilla niitä mieluusti buustaisin kylmemmillä keleillä. Nyt asia mietityttää muiltakin kanteilta. Harmi vain, että vaihtoehdot tuntuvat olevan vähissä.

Tämänvuotiselle kenkäkauppakierrokselle emme ole vielä ehtineet. Veikkaan kuitenkin, etteivät paikalliset kenkäkaupat tälläkään kertaa yllätä, vaan  jokaisen valikoimista löytyvät ne samat goretexit. (Sekin on muuten hassua: että näinkään isossa kaupungissa ei tarvita valikoimien variaatiota. Eikö kysyntää oikeasti olisi?) Suosi siinä sitten niitä vaihtoehtoja. (Uudessa mustassa aihetta sivuttiinkin.) Onhan se melko reilua vastuullistaa kuluttaja valinnoistaan, jos valinnanmahdollisuuksia ei juuri ole tarjolla. Tai valitseminen on tehty, jos nyt ei kohtuuttoman vaikeaksi, niin ainakin erityistä vaivannäköä vaativaksi.


Ja ihan silmänruuan vuoksi kerrottakoon, että tyttärelle haikailisin vaikkapa tällaisia Kavatin Eko-logic -malliston kenkiä. Ne muistuttavat El Naturalistoja, joihin olen itse kovin mieltynyt. Mutten ole missään livenä moisiin törmännyt. Ja olen kovin arka tilaamaan lapselle nettikaupasta kenkää, jota ei pysty sovittamaan ennen ostopäätöstä. Tai ainakin vaihto- ja palautusrumbasta tulee pitkä. Parhaillaan mietinkin, uskaltaisiko. Pitäisi miettiä äkkiä, kohta on lumi maassa.

5 kommenttia:

Fanny kirjoitti...

Onpa muuten helkkarin hyvän näköisiä popoja, kiitos vinkistä!

heini kirjoitti...

Talvi pukkaa niin yllättäen. Tuo keskustelu oli mulle ihan uutta. On jo ehditty ostamaan Vikingin talvikengät kaksosille... ja tietysti kyseistä ainetta on niissäkin. Onko Kavatilla vedenpitäviä jotkut kengät? Se on aika tärkeä ominaisuus ainakin meidän herrojen touhuissa. Kenkäkaunokaisia kuvassasi. Etenkin minusta nuo vihreät ja violetit.

Anna kirjoitti...

Hyvä postaus! Aihe ei ollut uusi, mutta hyvä, että muistuttelit. Ja linkkasit, muuten olisi mennyt koko keskustelu ohi. Tulikin mielenkiintoinen kierros, kun menin sun linkeistä aina vain eteenpäin.
Kaikki valinnat ovat aina saastuttavia. Pitää vain yrittää löytää sellainen kultainen keskitie valintoihinsa, jonka kanssa voi elää. Se on kyllä vaikeaa, kun noita valintamahdollisuuksia ei aina tosiaankaan ole.

Maija kirjoitti...

Lasten talvikenkien ostomahdollisuus tupsahti itselleni eteen kysymättä ja yllättäen, kun Tepsuilla oli messuosasto Muksut-messuilla. Sieltä lähti matkaan Tepsujen talvikengät. Parin päivän kokemuksella, tykkään. Eikä ulkonäkökään ole niin kolho kuin esim. Vikingin Goreissa. Taitaa saada tästä kaupungista ainakin Haloselta. :)

Minna kirjoitti...

Fanny, eivätkö olekin!

Heini, veikkaanpa että lopulta meilläkin päädytään niihin helpommin ja halvemmalla hankittaviin goreihin. Minä vain vähän lietson omaatuntoani tämän kanssa ensin. Pienempi perii joka tapauksessa siskon käytetyt goret, kun ne näyttävät jalkaan sopivan.

Anna, sepä se. Välillä tuntuu että suo siellä, vetelä täällä, ja viimeistään vuosien päästä ilmenee jotain. Koita siinä sitten taiteilla.

Maija, kiitos vinkistä, pitääpä katsastaa Halonen. Tepsuissa tosin näyttävät koot loppuvan kesken :(