sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Baktus


Malli/Pattern: Baktus (ravelry link)
Lanka/Yarn: Drops Alpaca (3770) sekä Schoppel-Wolle Zauerball (1874)
Puikot/Nedles: 3,5mm

Neuloin sen paljon puhutun hammaspeikkohuivin. Esikoiselle, kahdesta syystä: hänellä oli huivin tarve, ja halusin tehdä Baktuksen mutten osannut kuvitella itseäni tällaisessa huivissa. Huivia mallaillessani tulin tosin hieman toisiin ajatuksiin, joten saattaa olla että jossain vaiheessa tällainen minunkin pipolaatikkooni ilmestyy. Minusta tämä oli aika pieni, käytännöllinen ja hauska.Lapsen huiviin sopivaa lankaa katselin jonkin aikaa, kun - öh - muutamasta varastoon kertyneestä kerästä ei tuntunut löytyvän. Riittävän pehmoinen piti olla, erivärisiin takkeihin sointuva (uuden toppatakin osto on nimittäin edessä), ei liian kirkuva mutta jollain tapaa hauska kuitenkin. Lopulta kaivoin esiin pitsisetistä jäänen alpakanjämän ja hieman liian kirkuvan sukkalangan, ja neuloin ne yhteen. Kylmä pinkki hillitsi punaista sopivasti, ja huivi raidottui hauskasti muttei häiritsevästi. (Näissä kuvissa se tosin tulee huonosti esiin.) Lopputulos on ihan vinkeä.

Nappasin ensimmäiset löytämäni puikot, luin ohjeen läpi mutta mittasin silmämääräisesti keskikohdan, koska lapsen huivin ei tarvinnut olla niin pitkä. Muutama kymmenen grammaa alpakkaa ei tietenkään riittänyt, joten huivinhäntä varten purin baskerini. Valmiin huivin uitin pikaisesti lanoliinivedessä jotta se pehmenisi. Samalla se venyi hieman, ei häiritsevästi kuitenkaan.

Nyt on tytöllä lämmin, mulla ei, joten pipokammoinen selaa taas pipo-ohjeita. Inhaa. Pipojen neulominen ei kuulu suosikkeihini, tahtoo se kutripula vaivata täälläkin.

5 kommenttia:

tiinaf kirjoitti...

Kaunis on tyttösen huivi! On se pian minunkin laitettava tuo huivi puikoille...

Heli kirjoitti...

kappas! baktus näyttää hyvältä. just yhteishyvä-lehdessä oli ohje, ja ajattelin että hohhoijaa. mutta ehkä tuota pitää sittenkin kokeilla!

Fanny kirjoitti...

Onpas kivan näköinen! Tuo voisi olla sopivan helppo ja nopea joululahja siskontytölle... Kai tuon voi Woolistakin tehdä? (Tai miksei voisi, ei kai kukaan estä. :D )

Inkeri kirjoitti...

Kaunis Baktus. Tuo huivimalli sopii lapselle hyvin. Eikä ole niin tarkkaa, miten sen kietoo ja solmii.

Minna kirjoitti...

Kiitos kommenteista :)

Fanny, kyllä tuon voi tehdä langasta kuin langasta. Novitan Wool on vielä sen verran phmeää että toimii huivilankana, ei kutita.

Ja heli ja Inkeri, tuo malli on minusta siksi juuri hauska että tulee edestä vähän alemmas olematta kuitenkaan kovin massiivinen. Menee kivasti takin allekin.