torstai 27. elokuuta 2009

Yli olan


Malli / Pattern: Two-tone ribbed shrug by Stephanie Japel
Lanka / Yarn: Shibuiknits Sock (mulberry)
Puikot /Needles: 3,5mm, 2,75mm

Muuta: Ravelryssä

Ensimmäinen niistä mökillä kuvatuista. Pakko mainita, koska pidän kuvien taustoista. Itse neuleen osalta todettakoon: ihana lanka, ihana malli, ja epäilyksistäni huolimatta varsin toimiva käytössäkin. Pieni ja simppeli niin työnä kuin vaatteenakin. Työläintä - ja myös tuloksetonta - oli yritys löytää järkevä suomenkielinen nimitys tälle pukineelle. "Hihatin" on varsinainen sanakammotus.


Neuloin omaani lyhyet hihat koska ajattelin sitä pidettäväksi hihattomien toppien päällä, ja koska lanka ei olisi pidempiin riittänytkään. Käytännön yllätysmomentti olikin se, etten ole oikein koskaan ymmärtänyt lyhythihaisia neuleita. Villan on tarkoitus lämmittää, ja lämmittääkseen sen pitää peittää mahdollisimman paljon ihoa. Lyhyet hihat ja muu konstailu tahtoo toimia yleensä niin, että on joko liian kylmä tai liian kuuma - pahimmillaan samanaikaisesti. Ohuesta langasta neulottuna lyhyt hiha toimi kuitenkin aivan optimaalisesti oikkuilevassa elokussa, niin auringon lämmössä kuin ilman kylmetessäkin. Joten olen tyytyväinen, sillä lyhyet hihat näyttävät monesti niin paljon paremmilta kuin pitkä hiha, että niitä on kokeiltava toistekin!

Ja luulenpa, että kokeilen myös mallia uudemman kerran ja pitkällä hihalla. Kun vaan saisin päätettyä mistä langasta ja minkä värisenä... Ehkä kuitenkin jostain sellaisesta, jonka neuletiheys vastaa ohjetta. Jouduin nimittäin muutteleman silmukkamääriä. Luotin ohjeessa annettuihin mittoihin mutta pyrin kuitenkin täsmäämään silmukkamäärän ohjeeseen eli neuloin isompaa kokoa. Hassusti tuntui siltä, että siirryin jokaisessa vaiheessa vielä isompaan: kun selkäosan leveydessä oli yhden koon verran silmukoita, täytyi hihoihin valita seuraava koko ja kaulukseen vielä isompi... yhtä kaikki ihan istuva siitä tuli, tai ainakin melkein. Nuo kauniisti asetellut kaulukset eivät minun päälläni nimittäin asetu noin, vaan totuuden kertoo se ainoa onnistunut edestäpäin otettu kuva:

Shibuiknitsin sukkalanka on lemppareitani. Pätkävärjäys muodosti vain hieman varjoja, ja alkoi lätäköityä pahasti vasta kauluksessa. Sen neuloinkin sitten uudemman kerran raidoittaen toiselta kerältä.

3 kommenttia:

Monta suukkoa kirjoitti...

Hello!

Mitä kuuluu?

Do you do clothes? Would you tell me about it?

Minun nimeni on Clarissa ja minun asun brasiliassa.

I also have a blog called "MONTA SUUKKOA".

I would like to be your friend!
I am learning SUOMEA!
Would you help me?

Anteeksi, muta minä en puhu suomea.
Puhuttekko te englantia? :)

Tämä on minun sähköposti : clarissavalenca@hotmail.com

Näkemiin!!!

Clarissa :)

Heli kirjoitti...

^hih. :)

tosi hienon yliolkaisen olet tehnyt! tekee heti mieli (yrittää tehdä) samanlaista.

Minna kirjoitti...

Kiitos heli! Ohjeen saa lainaan jos tarvitset.