perjantai 19. maaliskuuta 2010

Mutu-keittiötä

Edellisen postaukseni reseptiä kyseltiin, joten tässä:

  • liotin 1½dl tummaa soijarouhetta kolmessa desissä kasvislientä (olisi kannattanut tuplata soijan ja veden määrä tai puolittaa liemikuutio, tuli nimittäin aika suolaista)
  • freesasin oliiviöljyssä liotettua soijarouhetta ja sipulin
  • lisäsin puolen tusinaa aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna, hieman tomaattipyrettä sekä yhden murskatun, kuivatun chilin
  • hauduttelin hetken miedolla lämmöllä, sitten sekaan hieman suolaa, pippuria ja yrttejä (tällä kertaa tuoretta basilikaa)
  • (tällä kertaa lisäsin myös kesäkurpitsan puolikkaista kovertamani sisuksen täytteeseen)
  • maun tarkistuksen jälkeen täyte on valmista paprikojen ja kesäkurpitsojen sisään, pizzan päälle, pastakastikkeen pohjaksi, makaroonilaatikkoon lisättäväksi tms.
Laitan ruokaa siis aika summittaisesti. Reseptien käyttö tuntuu vaikealta, vaikka olen viimeisen vuoden aikana hankkinut uusia keittokirjoja ja etsinyt ohjeita netistäkin. Ei ole sattumaa, että uudet kirjani ovat kasviskeittokirjoja. Pikemminkin vaihtelun halua.  

3 kommenttia:

Maaru kirjoitti...

Meillä on tapana kesyttää soijarouhe keittämällä se ensin kasvisliemessä ja huuhtelemalla sitten lävikössä juoksevan veden alla, jotta soijan vähän tympeä ominaismaku poistuu. Varsinainen maustaminen tapahtuu vasta sitten.

Minna kirjoitti...

Kiitos lisävinkistä Maaru! Täytyy kokeilla. Mukava lisähän tuo olisi ruuanlaittoon, kunhan saisi maun vaan säädettyä koko perheelle kelpaavaksi.

heini kirjoitti...

Nampsis. Koitan heti ens viikolla.