sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Kevättä kohti


Malli/Pattern: Pipa by Veera Välimäki
Lanka/Yarn: TeeTee Primavera
Puikot/Needles: 3,5mm & 4mm

Tällaiset pipapäät touhuavat nyt meidän pihassa. Mihinkään isompaan en juuri nyt jaksa keskittyä, mutta pienet ja yksinkertaisetkin neuleet ovat kivoja. Ja ennenkaikkea käytettäviä! Mikähän siinä onkin, että nämä simppelit jutut vetävät puoleensa. Eikä kyse ole vain tekemisen helppoudesta: monesti päädyn siihen simppelimpään vaihtoehtoon myös siksi, että se tyylillisesti miellyttää enemmän.


Ravelryssä mallin suosio näyttää olevan vähäinen, mitä hieman ihmettelen. Mutustelin itsekin kyllä tovin ennenkuin laitoin ensimmäisen Pipani puikoille, mutta sitten siitä on syntynytkin useampia variaatioita. Myssy istuu lasten päähän oikein hauskasti (tosin myönnettäköön, että neiti keskimmäinen kyllä valittaa liilan pipansa valuvan helposti silmille, mutta se johtunee siitä, että syksyisen pieneksi käyneen tilalle neuloin reilusti isomman). Eikä Pipa aikuisen päässäkään hullumpi ole. Itsekin kaipaisi jotain keveämpää värikkäämpää kevätmyssyä, ja malli on vahva vaihtoehto sellaiseksi. Aiemmat kokeiluni kun ovat nyt päätyneet niin sanotusti parempiin päihin. Tai sitten värivalinnat eivät ole osuneet ihan nappiin.

8 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Mäkin olen olen huomannut, että käytettyä tulee sellaisia yksinkertaisia neuleita. Välillä on hauska neuloa näyttävämpiä juttuja, mutta ne jää erikoisuutensa vuoksi yleensä käyttämättä. Parhaita käyttöneuleita ovat sileät, ainaoikein neuleet ja sellaiset joissa on joku pieni jippo niiden lisäksi.

Musta tuo pipa on kivannaköinen malli. En vain raaski ostaa koko kirjaa, joten pipakin jää neulomatta.

Minna kirjoitti...

Anna, samanlaiset mallimieltymykset huoman omaavani. Ja on siinä kirjassa muutama muukin toteuttamiskelpoinen malli :) En ole vaan vielä ehtinyt, mutta kokotaulukkoa onneksi riittää taaperoa isommallekin. Mutta joo, varmaan se ettei ohje ole yksittäismyynnissä laskee toteutusintoa. Itsekin neulon (näköjään) useampaankin kertaan ohjeesta, joka mulla jo on.

Neulisti kirjoitti...

Kauniita ja yksinkertaisia. Yksinkertaisia eli kauniita. :)

Emma kirjoitti...

Kivat pipat :) Miun tyttönen ei tykänny sille neulomastani pipasta koska se "löpöttää!!!", joten laitoin sen sitten joulun alla hyväntekeväisyyteen. Ei osannu raukka vielä arvostaa MUODIKASTA lörppäpipoa :D

helena kirjoitti...

Mä haluan vain toistaa tuon saman mitä neulisti jo edellä ehti!!!

Maritta kirjoitti...

Yksinkertainen on tosiaan kaunista. Kivoja pipoja tytöillä, täytyy tarkistaa tuo malli. Mä tein meidän tytölle sellasia istuvia rikkejä kun lörpöt eivät ole käyttökelpoisia meilläkään :)

heini kirjoitti...

Hirveen hyvä malli! Miksi? Ilmeisesti minua miellyttää myssyn muotosuhteet, materiaali, neuloksen ulkonäkö, on miellyttävän ja napakan oloinen (sanoistasi viis... ;) ja yksivärisyys on välillä kyllä niin mannaa sielulle.

Minna kirjoitti...

Neulisti ja helena, samaa mieltä :)

Emma, luulen että keskimmäistäni hieman vaivaa sama "löpötys". Mutta odottelen ainakin ensi syksyyn ja katson muuttuisiko mieluisammaksi (kyllä tuo nytkin sen päähänsä huolii, mutta olisi kiva että tykkäisi kanssa). Tässä pipossa on hauskaa sekin, että sen voi pukea monella eri tavalla. Hieman naftimpanakin se istuu kivasti, ja sellaisena kelpasi keskimmäisellekin viime syksynä. Tätä nykyistä hän pitää välillä väärinpäin eli takasauma edessä. Silloin ei löpötä eikä valu silmille, eikä ilmeisesti näytä kaikkien silmään edes hassulta. Tosin tuon tytön päässä silikoninen kakkuvuokakin näyttää hyvältä...

Maritta, saattaapa olla että muksuilla mukavuus ajaa kaiken muun edelle. Mikä onkin ihan viisas asennoitumistapa pukeutumiseen :)

Heini, samat seikat miellyttävät minua. Yksivärisyys myös. Tytär tosin tänään ehdotti, että neuloisin loppulangoista itselleni pipan, siis raidallisena...