lauantai 4. helmikuuta 2012

Keijukaismyssyt


Malli/Pattern: Quynn by Woolly Wormhead
Lanka/Yarn: Cascade 220 (kaulureissa myös Novita 7 veljestä)
Puikot/Needles: 4mm

Neuloin jokin aika sitten tyttärille uudet talvipipot. Kelit ovat viime päivinä olleet niin kylmät että ulos on pukeuduttu tuhdimpiin päähineisiin, joten kuvia varten poseerattiin sisällä. Normipakkasiin tämä on kuitenkin oikein passeli päähine. Isommille neuloin myös kaulurit. Malli on perusjuttua omasta päästä, valkoinen raita käytännön pakosta seiskaveikkaa. Se oli ainoa saatavilla oleva kun ryhdyin näitä tekemään.

En ole pitkiin aikoihin Novitan lankoja käyttänyt. En myöskään kaulureita. Nyt olen tehnyt parikin kokeilua molemmilla saroilla. Lopputulemana todettakoon, että vaikka ajattelin kaulureiden olevan turvallisempia lasten käytössä (huivien päät voivat tarttua leikkiessä johonkin) huivit tuntuvat kuitenkin lämpimämmiltä ja siten järkevämmiltä kuin nämä kaulurit. Ja seiskaveikka ei edelleenkään vakuuttanut. Lapset eivät ole kutiavuudesta valittaneet, mutta omaan käteen se tuntui neuloessa uskomattoman muoviselta ollakseen seitsemänkymmentäviisiprosenttisesti villaa.


Malli on hyvin samantyyppinen kuin se ihana norjalaismyssy: muotoiltu hienosti suojaamaan korvat ja niskan hyvin. Neuloin tämän mallin kuitenkin nuorimmaisellekin, koska halusin kaikille samanlaiset myssyt, ja koska norjalainen ei ole hänen päähänsä istunut yhtä hyvin kuin isosiskojen. Lisäsin vain icord-tekniikalla neulotut kiinnitysnauhat korvaläppiin.

Koko sarja elämäni sulostuttajia.

Kaikkiin myssyihin laskin silmukkamäärät uudelleen, koska lankani oli hieman ohjeen suositusta ohuempaa. Neuloin myssyt myös reilusti pidemmiksi kuin alkuperäisessä ohjeessa, koska halusin niihin tuollaiset keijukaismaiset hiipat.

5 kommenttia:

Henni kirjoitti...

On tosi ihant myssyt <3

Ziina kirjoitti...

Oi mikä ilme keskimmäisessä kuvassa :)

Salla kirjoitti...

Ihanat myssyt ja ihanat tytöt, kuvatkin on ihan mahtavia! :) Vielä kun pakkanen hiukan helpottaisi, niin pääsis taas puistoilemaankin. Meillä muksut hyppii seinille, tää sisällä olo ei tee niille hyvää. No, jos vielä tätä hetken kestäisi...

Minna kirjoitti...

Salla, mopo keulii juu normaalia pahemmin kun ei pääse purkamaan energiaa missään. Mutta toivotaan että oma sietokyky venyy pidemmälle kuin nämä pakkaset.

Neulisti kirjoitti...

Ihanat myssyt ja aivan ihanat keijukaiset. :)