torstai 2. helmikuuta 2012

Ihana yksinäisyys


Malli/Pattern: Happy solitude by Veera Välimäki  
Lanka/Yarn: Cascade 128 (Harvest orange)
Puikot/Needles: 8mm

Viime talvena myyntiin tulleessa Book of Gray -kokoelmassa on ristiriitoja herättäviä malleja. Yksinkertaisesti en tiedä pidänkö niistä vai en. Yksi sellainen on tämä muhkea kauluri. Minun on ylipäätään ollut vaikea suhtautua näihin kaulureihin ja tuubeihin, jotka ovat olleet viime talvien trendiasusteita : Ohut kerros villaa kaulalla tuntuu ajatuksena liian heppoiselta. Monet mallit taas tuntuvat olevan liian löysiä tai muhkeus on kiedottu takin päälle jonnekin kaulan ja hartioiden väliin. Minusta taas villan on oltava tiiviisti ihoa vasten lämmittääkseen. Siksi pidän enemmän huiveista, jotka voi kietoa juuri niin löyhästi tai tiukasti kuin haluaa.  

Huomatkaa tämä tahaton värien yhteensointuvuus...

Tämä malli näytti ihan liian muhkealta, ja mallineulekin oudolta. Neuloessani tykästyin kuitenkin mallineuleeseen kovasti, se onkin aika hauska! Ohjeen suosituslanka Dropsin Eskimo on hieman paksumpaa kuin valitsemani, ja siksi kaulurini tuntuu olevan kokoa lapsi. Joten lapsen käyttöön se päätyi. Toiseen lankaan päädyin, koska en oikein pidä Eskimosta: se on niin paksua ja painavaa, ja valmiista neuloksesta tulee jotenkin kankea. Vaikka ajatus kaulurista vaatii vielä totuttelua malli jäi sen verran kaivelemaan, että mietin, neuloisko kuitenkin samanlaisen itsellekin. Vaikka siitä Eskimosta, ellen muuta keksi.  


Napit löytyivät omasta varastosta. Tykkään näistä puisista kukkanapeista kovasti. Niin kovasti, että olen ostanut niitä aina törmätessäni niihin jossain, minkä seurauksena omistan niitä epämääräisen laajan kokoelman joka sisältää kolmea eri kokoa samannäköisiä nappeja. Kaikki tietenkin saman värisiä.  


7 kommenttia:

Maritta kirjoitti...

Oi mikä väri! Ja eipä ihme että tykkäät näistä napeista, sillä niin kauniita ne ovat. Minä oon yrittänyt oppia käyttämään sellaista rinkulahuivia tänä talvena, mutta enpä tiedä. Ei taida kovin hyvin toimia minullakaan.

Anna kirjoitti...

Vitsit miten kauniin väristä lankaa!

Mäkään en ole ollenkaan päässyt sinuiksi näiden kaulureiden yms. kanssa. Tykkään huiveista koska ne saa kiedottua kaulan ympärille siten, ettei tuuli ja kylmä pääse mistään sisälle. Hyvältähän ne rinkulat ja muut näyttää, mutta mä haluan vaatteiltani myös käytännöllisyyttä.

Minna kirjoitti...

Maritta, tuo väri on ihan mahtava! Oranssi, muttei liian. Ja kiva kuulla etten ole ainoa, jolle rinkulat ja muut eivät tahdo asettua. Testailin sellaista tuubia viime talvena ja ihan kiva sekin oli, mutta aina niiden kanssa tuntuu jonnekin jäävän aukko, josta kylmä pujahtaa iholle *hrr*

Anna, minä pidän huiveista myös juuri tuon takia. Ehkä pitäisi vain uskoa itseään ja pitäytyä niisssä. Mutta joskus pitää kokeillakin. Minusta tuo kauluri oli mukava ihan kotosalla (meillä on aika vetoisaa, etenkin paikassa, jossa yleensä tapaan istua neulomassa), mutta huivi ajaa saman asian, ja on monikäyttöisempi.

Lotta kirjoitti...

Oi, miten lämpöisen näköinen kauluri! Ihana!

Emma kirjoitti...

Upea väri kaulurissa, ja ihanat napit! Miullakin on noita kukkanappeja joka paikassa :D

Neulisti kirjoitti...

Mahtavat napit! Ja ihanan näköinen kauluri, vaikken itsekään ole niihin oikein tottunut.

Heli kirjoitti...

tämä on kyllä hyvän näköinen kauluri. voi että miten hyvän näköinen!