torstai 22. syyskuuta 2011

Tuunasin kengät


(En tosin ole varma, pitäisikö mokomaa 'tuunata' -termiä ollenkaan käyttää.) Kenkien koristenapit tipahtivat erään kävelylenkin varrelle, ja kun niiden  kohtia rumensivat isot neulanreiät, oli pakko laittaa uudet. Toivottavasti nämä pysyvät.


Löytämäni napit antavat kauempaa katsottuna ihan erilaisen vaikutelman kuin läheltä. Tykkään, minusta niissä on jotain metkaa, vaikka asiasta keskusteltiin tyylisilmää omaavan puolisoni kanssa erimielisissä tunnelmissa. Tekisi mieli hakea noita lisää, vaikken tiedä mihin ne laittaisin. Tai ehkä tietäisinkin...


Malli/Pattern: Lindsay by Cookie A
Lanka/Yarn: Tosh Sock (Terra)
Puikot/Needles: 2,5mm

Kengänvarresta pilkottavat sitten tällaiset. Neuloin viimeisen mummulareissun aikana. Mukana oli vain yhdet, hieman liian isot puikot, joten kavensin mallia jättämällä sileät raidat pois sukkien sivuista. Halusin myös jättää rikkomatta ainaoikean ja pitsineuleen luoman rouhean vaikutelman, joten ehkä olisin jättänyt raidat pois muutenkin. Sukissa on ainaoikealla neulotut, lyhennetyin kerroksin muotoillut kantapäät. Kärkikavennukset on toteutettu tekniikalla ja silmukoitu sauma varpaiden alle. Sekin aika hauska ja minulle uusi juttu.  

Oranssi ei varsinaisesti ole minun värini, mutta siellä täällä vivahtava vaaleanpunainen pehmensi sitä kauniisti. Eräs kuitenkin ihastui: Kun neuloin sukkia, kaksivuotias kapsahti yhtäkkiä sohvalle viereeni, tarrasi lankakerään molemmin käsin ja totesi hyvin painokkaasti: "Tästä väristä minä tykkään!" Kaipa tuollaiseen spontaaniin, omaehtoiseen kannanottoon olisi reagoitava.  

5 kommenttia:

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Oranssi korostuu kauniisti tummissa kengissä - hieno kuva! Syysvärit voivat toimia kivasti pienemmässä mittakaavassa, vaikka ei olisikaan niiden ylin ystävä :-)

Minna kirjoitti...

Juu, juuri tuollaisissa pienissä yksityiskohdissa ne toimivat. Se neulomisessa ehkä mukavinta on, kaikkea "epäsopivaa" voi ujuttaa osaksi suurempaa kokonaisuutta. Nimimerkillä "joku päivä vielä kirjoneuletta..."

heini kirjoitti...

Tykkään kovasti sun nilkkureista ja myös siitä napista, joka minusta sopii kokonaisuuteen.

Edellisen postauksen takin harmaa lanka on minusta hirmu kaunis kans (kuvista ei muuten huomaa lörpöttäviä tms epäonnistumiskohtia, mutta uskon sanaasi :).

Emma kirjoitti...

Kivat nappikengät, pirteiden sukkien kanssa mainio yhdistelmä!

Vilppumaan Erika kirjoitti...

Minä tykkään; ihanat syyslehtien oranssit sukat saa tummat kengätkin yksityiskohtineen paremmin näkyviin. Oranssi toimiikin pienissä jutuissa, isoissa se on vähäsen haastava!