tiistai 20. syyskuuta 2011

Epäonnistumis-takki


Malli/Pattern: Slow line by Veera Välimäki
Lanka/Yarn: Tosh merino light (Tern)
Puikot/Needles: 4mm


Voi ketunmarjat ja happamat sanon ma! Olihan minulla jonkinlainen etiäinen tästä jo neuloessa, mutta enpä uskonut sitä. Tietenkään ei voi olettaa onnistuvansa joka kerta, vaan harmittaa silti. Etenkin, kun ongelmat koon määrittämisessä alkavat olla enemmän sääntö kuin poikkeus itselleni neuloessa. Huolimatta siitä, että olen uudet ulottuvuuteni huomioinut ja niiden mukaan yritän neuloa.

Tällä kertaa en osaa päättää tuliko valittua liian iso koko vai onko vika mallissa, mutta veikkaan molempia. Takin selkäosa on liian leveä. Etukappaleiden yläosat puolestaan ovat kapeat, kaula-aukko niin laaja ja takaa matala, että takki lipsuu hartioilta. Ei asetu oikein mitenkään vaan liputtaa jostain päin aina hassusti. Jotain tällaista pelkäsin jo alkumetreillä, mutta sitkeästi vain jatkoin loppuun kuvitellen, että jospa se siitä. Mutta ei se siitä. Kun jokin ei istu niin se ei istu.

Kuviin ei ole panostettu sitten yhtään. Ja kun katastrofi saatiin dokumentoitua, palautui takki pikavauhtia alkutekijöihinsä. Tämä lanka-aarre muuntukoon joksikin kelvokkaammaksi! Toivon ainakin.

9 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Voi ryökäle!
Tunnen turhautumisesi, se on niin tuttua. Tsempit purkuhommiin!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

No huhhuh. Minä en olisi kyennyt purkamaan noin nopeasti - mutta hyvä että teit niin.
Mallissa on todella kapeat etukappaleet siellä kädentien kohdalla. Ja jos takaosa on leveä, käy juuri niin kuin sanoit. joskus on niin vaikeaa analysoida mallia ja miettiä miten se sopii omalle varrelle.... ihanaa tämä neulominen. ( Entä jos neuloitsit uusiksi, mutta muokaten?)

Emma kirjoitti...

No voihan kökkö, tiedän miltä siusta tuntuu :/
Parempi onni ensi kerralla!

whiteandblue kirjoitti...

No voihan :-/ Kivan näköinen malli varmasti, jos sen saisi muokattua oikeisiin mittasuhteisiin!

Tiedän, miten tuo turhauttaa. Minusta tuntuu, että useimmat valmiit neuleeni ovat pysyvän purku-uhan alla :)

t. Niina

Minna kirjoitti...

Kiitos myötätunnosta. Kenellepä neulovalle tämä ei tuttua olisi. Luulen kyllä että kapeammalla selkämyksellä ja leveämmillä etukappaleilla tämä toimisi paremmin, mutta taidan jättää revanssin väliin. Onhan niitä kokemattomiakin malleja vielä vaikka kuinka :)

Johku kirjoitti...

Voi harmistus. Väri sopii sinulle kyllä hyvin, joten onneksi otat sen hyötykäyttöön. Itse asiassa mallin laskostuva selkäkin on kivan näköinen ja sopii mielestäni sinulle, mutta toki neuleen tulisi muuten istua. Toivottavasti seuraava neule onnistuu täydellisesti.

Minna kirjoitti...

Johku, tuo selkäosa on tosiaan kaunis. Hartialinja vain ei toimi minulla. Mutta jospa tuo lanka vielä joksikin toimivaksikin muuttuisi :)

helena kirjoitti...

Oh noes, uskon että harmittaa! Tuo on minulle kyllä niin tuttua. Tällä hetkellä puikoillani on 1,5 kertaa purettu neule, parasta tulla täydellinen tällä kertaa! Tai sitten saa olla tulematta :)

Vilppumaan Erika kirjoitti...

Täällä yksi tuskasi tunteva ilmoittautuu :) Minä opettelen kovaa kyytiä hyväksymään sen, että tietyt mallit ei mulle sovi, vaateostoksilla osaan jo aika hyvin mutta nuo itsetehdyt vielä välillä "liputtaa". Ehkä siksi helposti teenkin vain muille, koska osaan jotenkin muita pukea paremmin kuin itseäni :)

Mutta hienoa, että uskalsit purkaa ja uskot langan vetovoimaan kuitenkin!