torstai 27. tammikuuta 2011

Neulojan ärsytyksiä

Hahtuvapilven reunalla pohdittiin tällaista teemaa. Ja vaikkei tämä nyt erityisen maailmaasyleilevä aihe ole, niin suomalaisethan tykkää synkistellä. Niinhän se on, että joka projektissa on useita kohtia, joissa on hyvät mahdollisuudet siihen että homma alkaa maistua puulta.
  1. Aloitus. Kun tietää mitä aikoo tehdä, mutta ei ole varma siitä miten. Tarkoittaa, että sen joutuu yleensä tekemään monta kertaa.
  2. Purkaminen. Kulkee käsi kädessä aloituksen kanssa.
  3. Tekninen taitamattomuus yhdistettynä kyvyttömyyteen paikata puutetta. Eli kun tietää, että tämänkin ongelman ohittamiseen varmasti olisi jokin käypänen tekniikka, mutta siihen se tietäminen sitten jääkin.
  4. Kiire. Kun on liian palava halu tai kova tarve saada tekeillä oleva neule jo käyttöön. Ei ehdi nauttia siitä, että on käsillä tekemistä. 
  5. Ajanpuute. Ihan yksinkertaisesti.
Minua siis ilmeisimmin ärsyttää eniten se, jos en syystä tai toisesta pysty tekemään sitä mitä haluan. En ehdi tai en osaa. Osaamis-ongelmat ratkeaisivat kuitenkin useimmiten noudattamalla armaan puolisoni viljelemää viisautta: kun vaan reunasta aloittaa.

     6.   Parhaat viisaudet ovat usein liian itsestäänselviä ja tylsiä.

Ei kommentteja: