sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Prinsessan nuttu


Malli/Pattern: Moda 6/2009
Lanka/Yarn: Novita Luxus alpaca
Puikot/Needles: 3mm ja 3,25mm

Välipalatyö, tällainen pienen tytön pieni nuttu, söpöstelyvaate. Ajattelin että tästä tulisi ihana! Olinpa ihan innoissani. Jouduin laskemaan silmukkamäärät uusiksi koska langantiheys ei sinnepäinkään täsmännyt ohjeeseen, ja onnistuin jo etukäteen mielestäni hyvin. Olinpa tyytyväinen itseeni. Aloitin neulomisen. Toisen hihan puolivälissä innostus lopahti. Neule murjotti pianon päällä, värkkäsin lapaset (niistä myöhemmin). Sitten päätin hoitaa tämän loppuun, koska en kehtaa purkaakaan. Tympi.



Oikeaastaan tympiminen lakkasi vasta, kun neulomus oli vihoviimeistä silausta vailla ja löysin miljoonalaatikostani napin. Täydellisen napin juuri tähän neuleeseen! Yksittäiskappaleen, neulepinnasta poikkeavan värisen ja kuitenkin siihen kauniisti sulautuvan, hieman rosoisen. Sepä on niitä elämän parhaita iloja.




Mallissa on viehättävää vanhanaikaisuutta. Röyhelöiden, puhvihihojen ja perusneuleen yhdistelmä on minusta herttainen. Mietiskelin neuloessani, olenko hieman yksinkertainen, ja vaikuttaakohan siltä, etten osaa juuri muuta neuloa kuin ainaoikeaa. Sitä on tullut tehtyä viime aikoina melko paljon. Mutta juuri nyt se viehättää kovasti.



Tällainen härpäke kyllä vaatisi arvoisensa asusteet. Mieluusti kuvittelen raitapaidan ja villapöksyjen sijaan hameenhelmaa, sitä pitäisi olla paljon ja tyllillä höystettynä.

2 kommenttia: