torstai 31. toukokuuta 2012

11 + 1 kysymystä

Sain yhdentoista kysymyksen haasteen kahdelta taholta: Mertsulta sekä Hahtuvanpilven reunalta. Kiitos molemmille! Minulla on siis kaksi satsia kysymyksiä, joihin vastaaminen veisi metritolkulla nettipalstatilaa, enkä usko kenenkään jaksavan lukea kaikkea. Niinpä valitsin parhaat päältä. Siis itseanalyysin kannalta parhaat.

1. Jollet kilkuttelisi puikkoja/koukkuja, mitä tekisit "säästyvällä" ajalla? Hyvä kysymys. En tiedä. Toivoisin voivani vastata että juoksisin jumpalla samaan tahtiin kuin entisessä elämässä eli aikana ennen lapsia. Mutta tuskinpa vain. Neulominen sopii minulle tällä haavaa erittäin hyvin siksi, että sitä voi tehdä kotona. Neulominen on sytyttänyt kiinnostuksen muunkinlaiseen käsin tekemiseen, ja saanut minut arvostamaan kaikenlaista itse tekemistä ylipäätään. Lisäksi bloggaaminen ja ravelry ovat olennainen osa neulomista, ja itsetehdyt neuleet taas olennainen elementti vaatekaapissani.  Joten neulominen kaikkine sivujuonteineen on niin iso asia, etten osaa kuvitellakaan mikä sen voisi korvata. Ellen neuloisi, olisin joku niin toinen ihminen että sitä nykyhetkestä käsin mahdotonta arvata.


Neulojan lapsella ei ole sukkia.

2. Monetko villasukat omistat? Yksi ja puoli paria, joista se kokonainen on kertaalleen parsittu ja reikiintynyt uudelleen. Ai niin, ja kahet anopin neulomat joista toiset on miehen kaapista pöllitty.

3. Montako pitsihuivia normaali immeinen tarvitsee ja miksi? Minä en tarvitse yhtäkään. Vaikka haaveilenkin siitä, että joskus olisi aikaa neuloa vain hienoja pitsihuiveja, taidan olla sen verran funktionaalinen tyyppi, että neuloisin silloinkin ennemmin vaikka pipoja hyväntekeväisyyteen. Tai villatakkeja lapsenlapsille.

4. Neulotko ympäri vuoden vai onko neulominen kausittaista? Neulon ympäri vuoden. Kesällä saattaa olla hiljaisempia kausia ihan siksi, että helteellä ei huvita edes neuloa. Olen myös huono ennakoimaan, eli neulon lapasia silloin, kun sormet ovat jo paleltuneet pakkasella, ja uuden sukkaparin, kun entinen on jo hajonnut. Ja kesäneuleen syyskuussa.


Näitä en tarvitse, eli joskus rymistetään myös ryteikköön.

5. Ostatko lankaa suunnitelmallisesti tiettyyn projektiin, vai innostuksen mukaan vai vaikuttaako Vilenismi eli tarjoukset ostopäätökseesi? Enpä taida olla mitään sukua Sulo Vilenille. Hinta ei siis juuri sanele ostopäätöksiäni - paitsi jos se on liian korkea. Haluaisin olla suunnitelmallinen, mutta olen hamsteri. Joskus se nolottaa. Mutta mielikuvitusta täytyy saada ruokkia ihan konkreettisesti!

6. Ostatko yleensä pieniä määriä lankaa vai kerralla takkilangoiksi asti? Sekä että. Ostan takkilangat jos olen asiasta varma, ja joskus vaikken olisikaan. Kaikki ei aina päädy siksi miksi alunperin piti, mutta ei se haittaa. Joskus haluan vain kokeilla uutta lankaa. Silloin ostan sitä pipon, lapasten tai sukkien verran. Tai huivin. Vyyhdin tai kaksi.

7. Miksi bloggaat? Nykyään kai pääasiassa siksi, että bloggaaminen on tehnyt minut tietoisemmaksi niiden asioiden suhteen joista kirjoitan: käsitöiden tekemisen ja arjen pienten ilojen (löytyvät useimmiten tunnisteella 'lapset'). Bloggaaminen pakottaa minut oikeasti reflektoimaan tekemistäni, jolloin asiat aukenevat ja sisäistän ne paremmin, kun olen joutunut niitä oikeasti miettimään. Niin hassulta kuin kuulostaakin, neulomisesta kirjoittaminen lisää itsetuntemusta.


Kolme vuotta sitten.

8. Näytätkö kuvissa omat/lastesi kasvot? Miksi/miksi et? Näytän aina välillä. Joskus mietin ettei se ehkä ole kovin viisasta. Neulon kuitenkin paljon myös lapsille, ja ompelen pääasiasa vain heille. Luulen, että meidät saatetaan tunnistaa ihan vaatteiden tai neuleiden perusteellakin, joten anonymiteetti ei ehkä kuitenkaan ole kovin taattua. Yritän ajatella, että netti on verrattavissa mihin tahansa julkiseen tilaan: siellä olet omana itsenäsi, mutta et voi kontrolloida sitä, kuka sinut näkee.

9. Oletko osallistunut neuletapaamisiin (lyhyet tapaamiset, retriitit)? Entä vaihtoihin (sny, ravelryn vaihdot jne.)?  En ole jaksanut panostaa vaihtoihin tässä elämäntilanteessa. Tapaamisista olen osallistunut ainoastaan Titityyn neuleiltoihin. Viime aikoina en niihinkään, ollut kovin sidottu kotiin. Mutta retriitteihin olisi kiva osallistua. Ehkä joskus vielä ehdin. Ja uskallan.

10. Neulotko mieluummin/useammin ohuita vai paksuhkoja lankoja vai sujuvasti molempia tilanteen mukaan? Molempia sujuvasti sekaisin.


Sisaruus lämmittää. Ja äidin neuloma villatakki.

11. Jos saisit valmistaa vain yhdenlaisia neuleita, olisiko työ pusero, sukat, kaulaliina vai jotain muuta? Viime aikoina olen kunnostautunut pienissä töissä, mutta jos olisi mahdollisuus vain yhteen, se olisi ehdottomasti villatakki. Ehdottomasti.

+ 1. Mistä langasta et missään nimessä haluaisi neuloa ja miksi?Minkäänlaisesta akryylilangasta. Niin kauan kun maailmassa villaa riittää siihen ei ole mitään syytä.


Haasteeseen kuuluu vastata yhteentoista kysymykseen ja keksiä uudet kysymykset eteenpäin laitettavaksi. Tässäpä tulee kysymyksiä:

1. Miksi neulot?  
2. Jos saisit valmistaa vain yhdenlaisia neuleita, mitä neuloisit?
3. Teetkö tilaustöitä? Miksi?  
4. Mitä et missään nimessä haluaisi neuloa ja miksi?
5. Ellet neuloisi, mitä tekisit "säästyvällä" ajalla?
6. Onko kesä neulojan kannalta hukkaanheitetty vuodenaika?
7. Ostatko neuleita kaupasta?
8. Haluaisitko olla omavarainen jonkin asian suhteen?
9. Miksi käsityöt ja ruuanlaitto ovat taidetta, mutta siivoaminen ei?
10.Mikä on neulojan painajainen ?
11. Mitä haluaisit neuloa seuraavaksi?  

Haaste tulisi jakaa eteenpäinkin. Se onkin kinkkinen paikka. On niin paljon bloggaajia ja neulojia joiden mietteet kiinnostaisivat! Niinpä lainaan Katin metodia ja totean, että kysymykset ovat tässä. Jos huvittaa, jätä vastauksesi kommenttiboksiini. Tai jos löytyy kiinnostusta syvällisempään pohdintaan, nappaa kysymykset blogiisi. Vinkkaa kuitenkin siitä minulle, koska olen utelias!

6 kommenttia:

Judiuni kirjoitti...

Vastasin blogissani kysymyksiisi, kun olit niin kivoja keksinyt. Laitoin tosin päivämääräksi eilisen, ettei se näkyisi uusimpana tekstinä.

Kati kirjoitti...

1. Miksi neulot? Neulon,siis olen.;) Oikeasti olen ollut vimeaikoina aina huonosti olemassa. Minulle neulominen on äärimmäisen rentouttavaa touhua.
2. Jos saisit valmistaa vain yhdenlaisia neuleita, mitä neuloisit?
Huiveja, luultavasti
3. Teetkö tilaustöitä? Miksi?
Enpä juuri
4. Mitä et missään nimessä haluaisi neuloa ja miksi?
Käsineitä. Hermo menee jo ajatuksesa. :D
5. Ellet neuloisi, mitä tekisit "säästyvällä" ajalla?
Hmmm.. Virkkaisin?
6. Onko kesä neulojan kannalta hukkaanheitetty vuodenaika?
Ei, kesällä voi suunnitella niitä talven projekteja pyllistellessään kukkamaassa
7. Ostatko neuleita kaupasta?
Juu, ohuita neuleita
8. Haluaisitko olla omavarainen jonkin asian suhteen?
Mielelläni olisi omavarisempi esim kasvisten suhteen
9. Miksi käsityöt ja ruuanlaitto ovat taidetta, mutta siivoaminen ei?
Jaa-a. Ehkä siksi, että siivoamisen lopputulos ei ole ihan nin konkreettinen. Siivoamisen huomaa useimmiten silloin, kun se on jäänyt tekemättä
10.Mikä on neulojan painajainen ?
Katkeilevat puikot
11. Mitä haluaisit neuloa seuraavaksi?
Silkistä neuletakin itselleni

heini kirjoitti...

Luettuani ensimmäisen kysymyksesi vastauksen muistin kuinka pariin otteeseen olen jostakin lehdestä katsonut että hei onko tuossa kuvasi! mutta katseeni siirryttyä kuvassa olleen naisen neuletakkiin mieleeni on tullut ajatus: ei, se ei voi olla hän koska jos olisi niin päällä olisi ehdottomasti jokin itse tehty (=kauniimpi) neule.

Minna kirjoitti...

Kiitos vastauksista, mielenkintoisia! Ja Heini ♥

Anonyymi kirjoitti...

Oi oi, miten niin nuo taivaallisen siniset langat edustavat ryteikköä?! :-O Juuri tuollaisella sinisellä kannattaa ruokkia silmiä ja sielua vaikka marraskuussa, kun taivaan sinestä ei ole viikkoihin näkynyt vilaustakaan :-)

/jawatus

Minna kirjoitti...

Arvoisa anonyymi, kun se ei ole sininen vaan petrooli :( Olisikin sininen!