keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Whisper


Malli/Pattern: Whisper Cardigan by Hannah Fettig
Lanka/Yarn: Fleece Artist Sea Wool (ruby)
Puikot/Needles: ...oisko olleet kolmoset...  

Taisin lupailla kuvia Whisperistäni jo aikaa sitten. Mutta kun. Tästä nyt tuli sellainen nolojen tunnustusten neulomus, etten tiedä mitä oikein kirjoittaisi. Paitsi vali vali, eikä se ole kivaa.

Lanka on marinoitunut hyvän aikaa sopivaa mallia odottamassa. Oli varattuna kourallinen pieniä, sävyyn sopivia upeita nappejakin. Sitten päätin tehdä napittoman mallin. Joka ei istu, kurjuus sentään. Eli nyt niitä tunnustuksia: Resoriin taisin poimia liian vähän silmukoita, ja neule hieman kiristää kainaloista. Keskiselän valesauma taas ei ole mielestäni erityisen kaunis joten jätin sen pois. Vaikka käsialani ei mielestäni ole erityisen löysää, saumaa olisi kai tarvittu ryhdistämään selkämystä, koska nyt se löpsöttää korkeussuunnassa. En ole aivan tyytyväinen helmassa ja hihansuissa tekemiini ratkaisuihin, ja hihatkin olisi ollut järkevämpi neuloa pyörönä. Nyt niiden saumat erottuvat rumasti. Mutta kun erehdyin aloittamaan tämän "simppelinä reissuneuleena" jäivät nuo hifistelyt pois.


Päättelyt on tietenkin niin, ettei purkamismahdollisuutta ole. Lisäksi neuleeseen upposi kaikki kolme vyyhtiäni pienen pientä nöttöstä lukuunottamatta, joten esimerkiksi resorin neulominen hieman suuremmalla silmukkamäärällä tuskin onnistuisikaan. Tässä neulomuksessa ei siis juuri kehuttavaa ole, ja jäänee käyttämättä. Mietinkin, antaisiko mallille kuitenkin vielä mahdollisuuden. Lanka-arkusta löytyisi riittävä määrä alkuperäisessä ohjeessa suositeltua Malabrigon pitsivahvuista. Mutta olen pahasti kahden vaiheilla. Onneksi Malabrigoni on sen väristä, ettei siihen parane tarttuakaanen kevättä. On aikaa miettiä.

3 kommenttia:

heini kirjoitti...

Mun silmään näyttää ihanalle! Toki ymmärrän, että jos kainalosta kiristää niin ei ole kiva tunne. Ja vielä sun hiuksista: sopii tosi hyvin sulle. Ne on muuten nimeltään supermom-hiukset. Tänään meidän D sanoi että mulle vois leikata ihan lyhyet hiukset, sellaiset supermom hiukset, kävellessämme lähikampaajalle. :)

Emma kirjoitti...

Kaunis villatakki, harmi ettei istu... Ootko koittanu kastella ja vähän pingottaa? Väri on upea!

Minna kirjoitti...

Heini, kiitos. Tuo olikin ihan uusi termi. Hauskat nämä kyllä on, ja helpot :)

Emma, kastelut, pingotukset ja kaikki on kokeiltu. Ei auta kuin tunnustaa tappionsa. Ja miettiä antaisko nyt sitten olla vai olisko jäärä ja yrittäis uudelleen. Väri on kyllä ihana minustakin.