keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Tyhjän pään projekti


Malli/Pattern: Clapotis by Kate Gilbert
Lanka/Yarn: Fleece Artist Sea Wool (Carousel)
Puikot/Needles: 4,5mm

Minulle näyttää raskausaikana käyvän aina näin: pää jää tyhjäkäynnille, eikä mistään tunnu tulevan mitään. Parin puretun yrityksen jälkeen kaipasin jotain yksinkertaista. Ohjeiden mukaan tehtävää. Kaivoin hyvän aikaa kypsyneen Sea Woolin esiin ja testasin alun Baktusta. En kuitenkaan pitänyt siitä, joten päädyin kaiken uhalla aloittamaan Clapotiksen, johon alunperinkin lankaa suunnittelin. Hassu päätös tilanteessa jossa kaipasin jotain helppoa aivotonta tekemistä, sillä Clapotis on jäänyt tekemättä koska en ole uskaltanut tarttua siihen. Podin rimakauhua.

Loppujen lopuksi malli ei ole järin hankala neulottava. Päin vastoin: melko simppeliä saman toistamista. Silmukoiden purku hirvitti aluksi, mutta olikin aika hauskaa! Neuloin aiemmin printtaamistani englanninkielisistä ohjeista, mutta sattumalta löysin myös suomenkieliset ohjeet täältä. Onnistuin kuitenkin hukkaamaan jokaisella suoran osuuden purkurivillä yhden silmukan, joka sitten piti keksiä uudelleen seuraavan rivin alussa. Tässä kohtaa ohjeiden kielellä ei nähtävästi ollut merkitystä - hoksasin vasta tätä kirjoittaessani, missä tein virheen...  

Kaiken kaikkiaan juuri sopiva tyhjän pään projekti. Haastavinta taisi olla aviomiehen puhuminen vyyhtienpurkuavuksi, valmiin huivin pingottaminen sekä valokuvien ottaminen. (Niistä ei mieleisiäni tullutkaan. Ja alimmasta kuvasta näkee, millaisen reunan saa aikaiseksi käyttämällä alustana pyykinkuivaustelinettä ja apuna satunnaisia pyykkipoikia.) Joten jos joku muukin potee rimakauhua Clapotiksen edessä, niin suosittelen selättämään sen! Malli on mainettaan yksinkertaisempi. Kahdeksastatoista silmukkamerkistä oli apua, mutta hieman keskittymällä pärjää varmasti ilman merkkejäkin. (Ei, sitä en halunnut edes yrittää.)

Sea Woolin värit ovat herkulliset, kuultavat, ja neuloutuivat kauniisti. Ainoastaan molemmissa päissä levennys/kavennusriveillä lätäköityi. Punaista molempiin päihin. Neuloin huiviin vähän vajaa kaksi vyyhtiä, eli kaiken minkä sain menemään. Lanka on mukavaa neulottavaa, siinä on himmeä kiilto ja kevyt, ei villainen, juuri kesään sopiva tuntu. Valmiista huivista tuli tosi mieluinen. Olisikohan liioittelua tehdä toinenkin, vaikka yksivärisenä...?

6 kommenttia:

Altocumulus kirjoitti...

Upea huivi! Mulla on kans ollut tuo suunnitelmissa "sitten joskus", mutta en vaan ole saanut aikaiseksi aloittaa.

heini kirjoitti...

Oi miten nätti. Molemmissa kuvissa mutta varsinkin tuossa ylimmässä! Jos laitat kaupan pystyyn niin voisin ilmottautua asiakkaaksi.

Anna kirjoitti...

Kaunis huivi! Löysin juuri eilen lankalaatikkoon hautautuneen Clapotis aloitukseni toissa kesältä. Ehkä sun huivin inspiroimana tartun siihen uudelleen.

Piia kirjoitti...

IHANA !! pakko uskaltautua itsekin neulomaan tuo- ohjekin löytyy kun joskus aikoja sitten tulostin...

Anonyymi kirjoitti...

vautsi! onpa hieno! =)

Minna kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Tykästyin malliin kovasti ja suosittelen kyllä lopettelemaan/aloittamaan sen.