tiistai 8. joulukuuta 2009

Muotopuoli baktus

Tänä vuonna marraskuu tuntuu venyttäytyvän joulunkin puolelle. Pimeys ja ankeus eivät tunnu väistyvän. Lapset huutavat vuorotellen ja vaativat syliä ja huomiota. Ja sen verran sisarkade on oltava, että samaan aikaan. Kaiken keskellä äiti yrittää tahkota itselleen kaulanlämmikettä, silmukka silloin, toinen tällöin, kerrosten laskua välissä. Lopputuloksena on muotopuoli huivi, ja hillitön harmitus.


Malli/Patter: Lacy Baktus by Terhi Montonen
Lanka/Yarn: Garnstudio Drops Alpaca
Puikot/Needles: 3,25mm

Kyllähän tämä asiansa ajaa takinkaulusten alle mahtuvana pienenä lämmikkeenä, eikä tuo muotopuolisuus solmittuna edes näy. Vaan epäonnistuminen kirvelee silti, etenkin kun huivia kovasti odotin. Olen lainannut tyttären huivia oman puutteessa, ja lankaankin tykästyin. Ja näin yksinkertaisen työn mokattuaan miettii, uskaltaako sittenkään ryhtyä pieneen joululahjaprojektiin, vai olisiko riskittömämpää jättää väliin. Mutta eteenpäin, tuumaa perheenäiti lähiössä. Ja lähtee etsimään lisää lankaa tuhottavaksi.

3 kommenttia:

Outi kirjoitti...

Se on just niin: eteenpäin! Ja kuulostaa tutulta. Harmi sun baktusta. Voiko sitä venytellä, kiskoa tai jotain, jotta muotopuolesta tulisi parempi? Tsemppiä!

MinnaK kirjoitti...

Eipä tuolle oikein mitään voi. Mutta eiköhän tästä selvitä :D

AnniKainen kirjoitti...

Kaunis huivi ja eihän se vinous varmaan näy jos pitää sitä noin niinkuin tuossa kuvassa. Minunkin eka baktus meinas mennä vähän vinoon ja nytpä neuloinkin uuden huivin hiukka toisin. Keskikohdan jälkeen en tehnytkään kavennuksia levennysten paikalla eli kerroksen lopussa, vaan seuraavan keroksen alussa. Tuntui toimivan.