torstai 6. elokuuta 2009

Piparkakkupitsiä

Edellinen pitsineuletakkini ei minulle sopinut, ja se muutti äitini vaatekaappiin. Tarvitsin kuitenkin oman. Tahkottuani M&K:n eko-puuvillaa pari päivää tuloksetta kopsahti postiluukusta kälyn lähettämä lehti, ja lanka sekä malli löysivät toisensa heti.
Langan puuterimainen suklaanruskea väri ja puuvillan "tikkumainen" kierre yhdistyivät tähän pitsineuleeseen, joka ei ole millään muotoa sievä. Puuvillan joustamattomuus taitaa kuitenkin aiheuttaa sen, että mallin viehättävyys ei tule esiin parhaalla mahdollisella tavalla. Neuloin tarpeeseen eli kiireessä, joten en tehnyt mitään muokkauksia. Jälkikäteen ajatellen olisi ehkä kannattanut vaikkapa lisätä silmukoita helman ja hihansuiden pitsireunuksiin, jotta ne ryöppyäisi näyttävämmin. Puuvillainen joustin ei jaksa sitä efektiä luoda.


Malli / Pattern: Deborah Newtonin #08 Lace Cardigan (Vogue Knitting, Spring/Summer 2009)
Lanka / Yarn: Marks & Kattens Eco Bomull (105)
Puikot /Needles: 4mm, 3,5mm

Piparkakkupitsistä tuli kuitenkin nyt tällainen, ja vaikkei se jalkoja alta vie, olen ihan tyytyväinen. Ensimmäinen isompi työ englanninkielisen ohjeen pohjalta, ja alkupaniikista huolimatta huomasin jopa ohjeessa olleen virheen ennenkuin ehdin neuloa pitkälti purettavaa. Lopputuloskin on ihan kaunis ja käyttökelpoinen. Mallissa oli myös ennentekemättömiä (siis minulle) yksityiskohtia, kuten kappaleiden reunusten päärmevarat, jotka ommeltuna muodostavat tällaisen sauman:


4 kommenttia:

piia-h kirjoitti...

WAU-upea neuletakki,tuon vihreän mekkosi kanssa näyttää tosi hyvältä. täytyy tunnustaa että lähes "kadehtien" ihailen mitä kaikkea osaat ja ehdit neuloa lastenhoidon ohessa- minulta tuollainen neule veisi ikuisuudeen ja luultavasti päätyisi valmistumattomien tuotteiden säilöön

MinnaK kirjoitti...

Kiitos :) Vastavuoroisesti ole katsellut ompelutöitäsi ihan samoin ajatuksin. Tuo mekko muuten ei ole mekko, vaan Gudrunin hame.

Jatta kirjoitti...

Aivan IHANA!!!!

MinnaK kirjoitti...

Kiitos :)